Novice

Za notranjost Škodinih modelov bo skrbel Chan Park iz Nia

Za notranjost nove generacije modelov češke znamke bo skrbel Chan Park, bivši vodja notranjega oblikovanja pri znamki Nio.

Bivši član oblikovalske ekipe in vodja oblikovalskega oddelka za notranjost modelov znamke Nio je pred prihodom h kitajskemu avtomobilskemu proizvajalcu leta 2021 svojo kariero gradil pri znamkah Pininfarina, Kia, Mercedes-Benz in Audi. Diplomant londonske fakultete za umetnost (Royal College of Art) je sodeloval pri razvoju električnega športnega terenca Nio ET9, ki predstavlja vrh ponudbe kitajske znamke, plod njegovega obdobja pri Audiju pa je digitalna zasnova kabine modela Q4 e-tron.

SkodaAutoappointsChanParkasnewHeadofInteriorDesignPrevzema pobudo za zasnovo notranjosti nove generacije Škodinih električnih modelov

Chan Park bo pri Škodi skrbel za zasnovo notranjosti nove generacije modelov češkega avtomobilskega proizvajalca ter naj bi nadaljeval v skladu s smernicami, predstavljenimi pri novi generaciji modelov Kodiaq in Superb – minimalistični zasnovi in kombinaciji analognega in digitalnega sveta. Na mestu vodilnega moža oddelka za oblikovanje notranjosti bo nasledil Petra Olaha, ki postaja vodja strateškega projekta One Design Identity.

Okrepitev ekipe Škodinih oblikovalcev je pozdravil tudi vodja oblikovalskega oddelka Oliver Stefani, ki pričakuje, da se bo Park izvrstno ujel z ekipo pri uveljavljanju nove oblikovalske filozofije “manj je več”, ki postaja temelj estetike in uporabnosti modelov znamke Škoda.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Aspark SP600 prevzel naziv najhitrejšega električnega avtomobila
Opel Mokka še z blago-hibridnim pogonskim sklopom