Novice

Prekinitev proizvodnje tudi v Volkswagnovih obratih

Predstavniki skupine Volkswagen so v sklopu letne konference za medije med drugim potrdili, da zaradi pandemije koronavirusa zapirajo velik del svojih proizvodnih lokacij.

Z zaprtjem svojih proizvodnih obratov postaja Volkswagen naslednje izmed avtomobilskih podjetij, kjer so se v skrbi za svoje zaposlene ter zaradi težav v dobavni verigi odločili za takšen korak. Po besedah izvršnega direktorja Herberta Diessa naj bi najprej ustavili proizvodnjo v obratih, ki se nahajajo v najbolj prizadetih državah. Poudaril je še, da je v trenutni situaciji najpomembnejša skrb za zdravje ter varnost zaposlenih in njihovih družin, s ciljem najvišje možne zajezitve širjenja virusa.

Posledično naj bi najprej zaustavili proizvodnjo v obratih v Italiji in Španiji, do konca tedna pa naj bi njihove linije obstale tudi v obratih na območju Portugalske in na Slovaškem. V Španiji bo obstala proizvodnja v Seatovem obratu Martorell, kjer izdelujejo tudi Audijeva modela A1 in Q3, na Portugalskem pa bodo v obratu Palmela prekinili proizvodnjo modela Volkswagen T-Roc, začasno pa naj bi prenehali tudi s proizvodnjo mestne trojice Volkswagen up!, Seat Mii in Škoda Citigo v Bratislavi. Za nekaj časa naj bi ostala funkcionalna še proizvodnja modelov Volkswagen Tuareg, Porsche Cayenne in Audi Q7, v Italiji pa bodo zaprte tudi proizvodne linije znamk Lamborghini in Ducati, ki sta prav tako v lasti skupine Volkswagen.

V roku prihodnjih dveh tednov naj bi zaustavljali proizvodnjo še na preostalih lokacijah v odvisnosti od razmer, saj je trenutno še precej negotovosti in neznank, z malo sreče pa bodo nekateri obrati, ob ustrezni prilagoditvi kapacitet in dobavne verige, lahko še naprej normalno delovali. Herbert Dies je za konec še pojasnil, da že razmišljajo o ponovnem pričetku proizvodnje v nekaterih tovarnah na Kitajskem, saj se tam situacija v zvezi z koronavirusom že umirja.

Avtomobilizem.com     (Vir: Auto Express. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Izredne razmere močno vplivajo tudi na avtomobilsko industrijo
Porsche želi tiskati sedeže po linijah voznika