Novice

Prestižnejša izvedba Nissana Qashqai

Pri japonskem Nissanu so predstavili bolj razkošno izvedenko modela Qashqai z oznako »Black Edition« in primerno zasoljeno ceno.

 

Prodajna uspešnica v razredu srednje velikih križancev v letošnjem letu dobiva svojo najbolj prestižno izpeljanko, ki pa ne bo drastično prispevala k povečanju prodaje. Nenazadnje tudi zaradi svoje cene, saj bo bistveno dražja od osnovne različice (v Nemčiji bo stala od 34.800 evrov dalje). Pri Nissanu verjetno tudi zato načrtujejo, da bodo Evropi ponudili zaenkrat zgolj 3.360 primerkov.

Verzija »Black Edition« je sicer zasnovana na opremskem paketu Tekna, ki so mu dodali 19-palčna aluminijasta platišča črne barve, prepoznavne oblikovne dodatke ter ga odeli v dve karoserijski barvi (metalno črna ali biserno bela). V notranjosti se ponaša z usnjenim oblazinjenjem, med serijsko opremo pa ima še žaromete LED ter nekatere varnostno-asistenčne sisteme (opozorilnik za mrtve kote, zaznavanje utrujenosti voznika). Pod motornim pokrovom se bo vrtel izključno 1.6-litrski dizelski agregat, na voljo pa bo tudi s štirikolesnim pogonom.

Omenjena različica je sicer prodajna izpeljanka študije »Premium Concept«, s katero so pri Nissanu na letošnjem salonu v Ženevi želeli prikazati svojo vizijo luksuznih izvedb modelov Qashqai in X-Trail.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Talk. Foto: Nissan.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Audi za zaključek desetletja pripravlja električno ofenzivo
Kozmetična prenova malega Fiatovega dostavnika