Novice

Pri Volkswagnu razmišljajo o deležu v Tesli?

Izvršni direktor Volkswagna Herbert Diess naj bi se zanimal za vlaganje v Teslo, saj naj bi to pomenilo korak naprej v uresničevanju njihove električne prihodnosti.

Po neuradnih informacijah, ki naj bi jih pri poslovni publikaciji Manager Magazin dobili od podjetja Volkswagen, naj bi Herbert Diess podpiral čimprejšnji vstop v lastniško strukturo Tesle.

Verjame namreč, da bi Volkswagen lahko veliko pridobil s pomočjo Teslinih kompetenc na področju razvoja baterij in programske opreme, obenem pa naj bi imelo podjetje trenutno na razpolago dovolj finančnih sredstev za realizacijo celotne investicije, s katero bi dobili takojšen dostop do Teslinega oddelka za razvoj programske opreme.

Diessove načrte bi lahko preprečili predstavniki družin Porsche in Piech, ki obvladujejo večinski delež podjetja, predstavnik banke, ki tesno sodeluje s podjetjem Volkswagen, pa je izrazil dvom, kako bi lahko izvršni direktor utemeljil investicijo dobrih 27 milijard evrov (30 milijard ameriških dolarjev) za nakup celotnega deleža podjetja Tesla. V skupini Volkswagen se zaenkrat še niso odzvali s komentarjem.

So pa zato po drugi strani dali vedeti, da imajo pripravljeno spremenjeno grafično podobo znamke, ki naj bi bila lahkotnejša, sodobnejša, bolj digitalno usmerjena ter naj bi ustrezneje predstavljala njihovo vizijo električne prihodnosti. Razkritje novega emblema je napovedano za letošnji avtomobilski salon v Frankfurtu, kjer bo predstavljen tudi novi električni model ID.3.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog, Volkswagen. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Audi RS6 Avant zaznamuje število 600
Prva slika notranjosti električno gnanega Cuprinega koncepta