Novice

Tesla z novim tehničnim direktorjem in ponovno prilagoditvijo napovedi poslovnih izidov

V podjetju so pred dnevi objavili, da ponovno spreminjajo časovnico zadanih finančnih ciljev in obenem najavili odstop direktorja tehnološkega oddelka.

Jeffrey Brian Straubel je eden od inženirjev, prisotnih v Tesli od vsega začetka. Med drugim je postavil temelje zasnovi baterijskega paketa, ki se uporablja v njihovih avtomobilih. Kljub odstopu s sedanjega položaja naj bi še naprej ostal v podjetju v vlogi višjega svetovalca, njegov položaj pa bo prevzel Drew Baglino, ki je bil do sedaj v podjetju podpredsednik področja inženiringa.

Kljub rekordnim številkam v prodaji naj bi se podjetje še naprej ubadalo s problemom doseganja finančnih ciljev, saj naj bi bile izgube v drugem četrtletju precej večje od načrtovanih. Predstavniki Tesle so namreč obljubljali, da naj bi podjetje postalo profitabilno v tretjem četrtletju prejšnjega leta. Glede na trenutno situacijo naj bi bil ta cilj dosežen v prihodnjem četrtletju letošnjega leta, aktualno tretje četrtletje pa naj bi pomenilo prelomnico. Z namenom optimizacije poslovanja so pred kratkim pri Tesli ponovno spremenili cenovno politiko pri modelih S in X ter obenem znižali ceno vstopnemu Modelu 3, v katerega še naprej polagajo največje upe.

Seveda vlagatelji z rezultati niso najbolj zadovoljni, za kar 11,5 odstotka pa je po objavljeni novici o odstopu Straubla padla tudi vrednost delnice, medtem ko je v primerjavi s pričetkom letošnjega leta vrednost delnice nižja za 22 odstotkov.

Tesla se na čelu z Elonom Muskom po drugi strani namesto dobička bolj trudi povečati obseg proizvodnje, ki naj bi v globalnem merilu do konca letošnjega leta dosegala 10.000 avtomobilov tedensko. Po Muskovih besedah naj bi podjetje kmalu doseglo takšen obseg, da naj bi bilo finančno vzdržno

Kljub optimističnim napovedim Teslinega vodstva pa je večina analitikov mnenja, da je pred podjetjem velik izziv, saj bo letos težko doseči zadani cilj proizvedenih 360.000 do 400.000 enot ter obenem obdržati pozitivni rezultat poslovanja.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Tesla.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nissan napoveduje optimizacijo poslovanja
BMW bo podvojil proizvodno kapaciteto baterij v Ameriki