Novice

Ineos Grenadier bo Defenderjev tekmec

Britanska korporacija Ineos naj bi pričela s proizvodnjo robustnega terenca v njihovem novem obratu v Walesu.

Kljub temu, da je bila korporacija Ineos zasnovana z namenom postati eno vodilnih podjetij kemijske branže, se je njen ustanovitelj in predsednik, britanski milijarder Jim Ratcliffe odločil, da se bodo preizkusili tudi na področju izdelave vozil. Od podjetja Land Rover je želel odkupiti pravice za nadaljevanje zgodbe originalnega Defenderja, ki so ga prenehali izdelovati v letu 2016. Ker mu to ni uspelo, se je odločil, da pričnejo zgodbo na novo.

Oddelek Ineos Automotive naj bi tako pričel z razvojem in proizvodnjo robustnega terenskega avtomobila, ki so ga poimenovali Grenadier. Grenadier je sicer arhaična beseda ki pomeni vojaka, novi avtomobil pa je dobil ime po istoimenskem pubu v Londonu, kjer so nastali prvi načrti.

Ineos naj bi v projekt vložil preko 600 milijonov funtov (okrog 680 milijonov evrov), začetek proizvodnje pa naj bi v začetku prinesel okrog 200 novih delovnih mest, v nadaljevanju pa še dodatnih 300. Načrtovanje naj bi potekalo v Nemčiji, proizvajali pa naj bi ga v novem obratu, ki ga nameravajo zgraditi  v bližini mesta Bridgend v Walesu. V bližini se nahaja tudi novi proizvodni obrat znamke Aston Martin, kjer trenutno poteka proizvodnja modela DBX, v prihodnosti pa naj bi tam izdelovali tudi električno Lagondo. Del proizvodnje naj bi potekal izven meja Velike Britanije, v obratu Estarreja na Portugalskem naj bi izdelovali podvozje in dele karoserije, pogonske sklope pa naj bi prispevalo podjetje BMW.

Pri podjetju obljubljajo, da bodo terenske zmogljivosti avtomobila med najboljšimi v razredu, odlikovala pa naj bi ga še zanesljivost in robustnost, saj naj bi bil namenjen tudi tistim, ki takšna vozila potrebujejo za opravljanje svojega dela. Letno načrtujejo proizvodnjo od 15.000 do 20.000 enot, s prodajo pa naj bi pričeli v začetku leta 2021.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority. Foto: Ineos Automotive.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Musk suvereno o nepremagljivosti Roadsterja
Amazon je pri Rivianu naročil 100.000 dostavnikov