Novice

Honda Type-R gre po naslov na Nürburgring

Honda je predstavila novo generacijo modela Civic Type-R, ki naj bi bil najbolj brutalen in zmogljiv predstavnik serije. Na voljo bo le s petimi vrati in številnimi paketi opreme, na ceste pa bo nabrita kombilimuzina zapeljala julija.

Pod pokrovom motorja je nameščen prisilno polnjeni dvolitrski bencinski agregat VTEC Turbo, ki proizvede 228 kilovatov pri 6.500 obratih na minuto in ima 400 njutnmetrov navora, ki je na voljo od 2.500 do 4.500 obratov na minuto.

Bencinski agregat se zavrti vse do 7.000 obratov, zahvaljujoč novemu turbinskemu sistemu VTEC (Variable Timing Electronic Control) in sistemu VTC (Dua-Variable Timing Control); s pomočjo teh tehnologij je obilica moči na voljo že pri nizkih obratih, ki skozi celotno območje prinašajo enakomerno pospeševanje.

S pomočjo 6-stopenjskega ročnega menjalnika potrebuje Civic Type-R za pospeševanje od 0 do 100 km/h 5,7 sekund in doseže končno hitrost 270 km/h. Po podatkih tovarne v mešanem ciklu porabi 7,3 litra goriva na sto kilometrov in proizvede 170 gramov CO2 emisij.

Kupce bo očaralo pet različnih barv: Championship White, Crystal Black, Polished Metal, Brilliant Sporty Blue in Milano Red. V potniški kabini so nameščeni novi školjkasti sedeži, volanski obroč z ravnim spodnjim delom in nov informacijski zaslon i-MID, na katerem so prikazani specifični podatki: G-meter, tlak v zavorah, položaj stopalke za plin, stanje polnilnega tlaka, temperatura vode, pritisk in temperatura olja, časovnica in dosežen čas od 0-100 km/h ali na četrt milje.

S pomočjo novega prilagodljivega štirikolesnega sistema blažilnikov je mogoč nadzor nad vsakim posameznim kolesom, s tem pa si lahko uporabnik prilagodi vozne lastnosti, ki ustrezajo profilu steze. Obenem sistem prinaša bolj udobno vožnjo v vsakdanjih razmerah in v različnih situacijah. Za zaviranje skrbijo štiribatne Brembo čeljusti in zavorni diski s premerom 350 milimetrov – največje zavore nameščene na katerikoli model Type-R.

V notranjosti so nameščeni večopravilna enota s podporo Androida, samodejna klimatska naprava in tempomat. Kupec se bo lahko odločil za opcijski paket GT, ki prinaša bolj drzen videz, izboljšane varnostne elemente in bolj dovršen multimedijski sistem. Na voljo bodo tudi paketi dodatne opreme, s katerimi polepšamo zunanji ali notranji videz: Red Exterior paket, Red Interior paket, Carbon Exterior paket in Carbon Interior paket.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Honda.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Honda Type-R gre po naslov na Nürburgring"


peroRS
8 leta 10 meseci nazaj

Rekord je že zdavnaj padel:
https://www.youtube.com/watch?v=QSt02xpRe9Y

Blokada pa tudi tolče, tako da Honda je 😀

pskoda
8 leta 10 meseci nazaj

Turbo in max 7000rpm…. to ni nobena Honda oz to tudi H od Honde ni

 
Sedmica prihaja 10. junija
BMW X1, prvi član družine X s pogonom na prednji kolesni par