Novice

Renault pred začetkom prodaje znova privablja pozornost na novo generacijo Scenica

Od uradnega razkritja nove generacije Scenica in Grand Scenica je minilo že kar nekaj časa, zdaj pa je Renault z obsežno galerijo fotografij družinsko obarvana člana znova postavil pod žaromete.

Kljub temu, da je od uradne predstavitve preteklo že kar nekaj časa in je bil Scenic prvič na ogled na ženevskem avtomobilskem salonu, Renault še ni začel z njegovo prodajo. Popularni družinski model je, tako kot večji brat Espace, navdih za zunanje oblikovanje našel pri križancih. Francoski proizvajalec se je pred oktobrskim pričetkom prodaje odločil, da obudi zanimanje za svoj najnovejši model z ogromno galerijo fotografij. Verjeli ali ne, sestavlja jo kar 138 fotografij, ker pa so si nekatere sila podobne, smo jo zmanjšali na ”skromnih” 72 fotografij.

Poleg obsežne fotogalerije so dodali še celotno motorno paleto. Bencinsko stran bo zastopal 1,2-litrski Energy TCe v dveh različicah s 85 in 96 kilovati moči. Dizelska stran je bolj raznolika. Začenja jo osnovni 1,5-litrski agregat s 70 kilovati in 6-stopenjskim ročnim menjalnikom, kupci pa se bodo lahko odločali še med dCi 110, dCi 130 in dCi 160 ter izbrali med ročnim 6-stopenjskim, samodejnim 6-stopenjskim ali 7-stopenjskim dvosklopčnim menjalnikom.

Oblikovno je Scenic napredoval tudi v potniški kabini, kjer so poustvarili vtis iz Espacea in potnikom zopet ponudili občutek sedenja v letalski kabini. Pri izdelavi potniške kabine so uporabili mehkejše plastike in boljše materiale. Glavni povezljivostni element je R-Link druge generacije, ki deluje na 8,7-palčnem pokončno postavljenem zaslonu na dotik. Poleg glavnega zaslona je vozniku na voljo še 7-palčni zaslon, ki prikazuje vse funkcije vozila. Novi Scenic ima 572 litrov prtljažne prostornine, ki jih lahko razširi z zlaganjem zadnje klopi v razmerju 60:40. Tako kot v Espaceu, se lahko sedeži elektronsko preklapljajo s pritiskom na gumb.

Pakete opreme sestavljajo znane različice iz Meganea in Talismana – Life, Zen, Business in Intens, na voljo pa bo še posebna različica Edition One. Prvi primerki bodo s proizvodne linije zapeljali na začetku oktobra in hitro našli pot do prodajnih salonov po Evropi.

2017-renault-scenic-grand-scenic-tehnični podatki

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Renault)

Mnenja uporabnikov

6 komentarjev za "Renault pred začetkom prodaje znova privablja pozornost na novo generacijo Scenica"


Nejko
7 leta 7 meseci nazaj

Ni samostojnih sedežev…samo 2 ISOFIX priključka….

7 leta 7 meseci nazaj

dci 95 samo ročni
dci 110 ročni/edc
dci 130 samo ročni
dci 160 samo edc

nejc1
7 leta 7 meseci nazaj

Majo spet neke čudne finte pri renoju…, sem precej ziher, da bi si marsikateri kupec želel kombinacijo ročnega menjalnika z dci 160 motorjem…

7 leta 7 meseci nazaj

Nažalost res, ker tole posiljevanje z avtomatiki je obup. Sam bi si želel dci 160 v meganu (seveda v kombinaciji z ročnim menjalnikom) vendar…bo treba pač drugam.

mrtwelvetrees
7 leta 7 meseci nazaj

Ali prav vidim, da v močnejšem dizlu ni na voljo 7-stopenjski dvosklopčni menjalnik ?

Ivan36
7 leta 7 meseci nazaj

Hmm a prav vidim, da ima Sharan sistem brisalcev ??? Vidni so na steklu namesto skriti pod prednji pokrov ??? Tako je verjetna dolžina 70 cm za kos.

 
Toyota je predstavila dirkalnik za prave moške
Continentalov prototip mehkega hibrida