Novice

Renault Rafale že v slovenskih prodajnih salonih

Francoski avtomobilski proizvajalec v Sloveniji pričenja s prodajo kupejevskega športnega terenca Rafale, ki se uvršča v sam vrh njihove ponudbe.

Renaultov predstavnik segmenta D bo slovenskim kupcem najprej na voljo v različici Rafale E-Tech  full hybrid 200 z možnostjo izbire dveh opremskih paketov. Njegovo ime izhaja iz francoske besede, ki spominja na veter, povezana pa je tudi z zgodovino letalstva, v kateri je imel Renault pomembno vlogo.

Renault Rafale E-Tech Hybrid Esprit Alpine Summit Blue (1)Prvi Renaultov model z novim oblikovalskim jezikom

Novi Rafale je zasnovan na najnovejši generaciji konstrukcijske osnove CMF-CD v skladu z najnovejšimi oblikovalskimi smernicami znamke Renault ter dinamičnim in športnim značajem. Prepoznavnost kupejevskega športnega terenca zagotavljata nova oblika sprednje maske in svetlobni podpis, ki so ga pri Renaultu uvedli s prenovljenim Cliom. Z dolžino 4,71 m (širina 1,86 m, višina 1,61 m) ob medosni razdalji 2,74 m vozniku in potnikom ponuja obilo prostora v kabini, medtem ko je prtljagi namenjenih do 647 litrov prostora v zadku. Za posebno izkušnjo vožnje lahko poskrbi (opcijska) panoramska streha Solarbay s prilagodljivo prosojnostjo, udobje in dovolj oprijema tudi pri bolj dinamični vožnji pa zagotavljajo športni sedeži z okrepljenimi stranicami. Ti imajo v različici esprit Alpine sedežne prevleke iz perforirane alkantare z osvetljeno puščičasto črko “A” na zgornjem delu naslonjala, ki poskrbi za svetlobne efekte ob približevanju vozilu.

Renault Rafale E-Tech Hybrid Esprit Alpine Summit Blue (2)Sistem OpenR odraža tehnološko naprednost

Za podajanje informacij skrbi kombinacija digitalne instrumentne plošče velikosti 12,3 palca in sredinsko nameščenega zaslona informacijsko-multimedijskega sistema na dotik, ki ob pokončni orientaciji v diagonalo meri 12 palcev. Srce vsestransko povezljivega sistema OpenR predstavlja Googlov operacijski sistem Android Automotive 12, ki omogoča intuitivno uporabo ob pomoči umetne inteligence, pri Renaultu pa so poskrbeli tudi za novo podobo uporabniškega vmesnika. Opcijsko bo na voljo tudi projekcijski sistem z izboljšanim prikazom vseh potrebnih informacij na vetrobranskem steklu. Ob široki paleti naprednih sistemov za pomoč pri vožnji (ADAS), bodo v vseh različicah na voljo žarometi s tehnologijo LED Adaptive Vision, ki zasenčen svetlobni snop prilagaja pogojem vožnje, tehnologija LED Matrix Vision pa poskrbi za vožnjo z dolgimi lučmi brez skrbi, da bi zaslepili ostale udeležence v prometu.

Renault Rafale E-Tech Hybrid Esprit Alpine Summit Blue (3)Zmogljiva hibridna pogonska sklopa E-Tech

Ob prihodu na trg bo na voljo različica E-Tech full Hybrid 200 (147 kW/200 KM) s kombinacijo 1,2-litrskega bencinskega motorja in dveh električnih motorjev v povezavi s samodejnim sekvenčnim menjalnikom z več načini delovanja. Za letošnjo jesen obljubljajo še prihod zmogljivejše različice E-Tech 4×4 300 s sistemsko močjo 220 kW (300 KM). Dinamične vozne lastnosti bo zagotavljal sistem štirikolesnega krmiljenja 4control z izboljšanim sistemom elektronskega nadzora zadnje preme VMC 2 (Vehicle Motion Control 2), ki učinkoviteje predvidi izgubo oprijema in poskrbi za optimalen položaj koles tudi na slabših podlagah.

Renault Rafale bo na voljo v petih barvnih odtenkih, ki vključujejo nov odtenek mat bele in modre Alpine, in dveh opremskih različicah – techno in esprit Alpine. Izdelovali ga bodo v posodobljenem španskem proizvodnem obratu Palencia, cene pa se pričenjajo pri 44.400 evrih. Novi Rafale je že na voljo v slovenskih prodajnih salonih, več podrobnosti pa najdete v priloženem ceniku.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Renault.)

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Renault Rafale že v slovenskih prodajnih salonih"


jack86
1 mesec 1 dan nazaj

In vse to na 3 cilindrih? …

Gosic
1 mesec 1 dan nazaj

Verjetno zmanjka placa za kaj več, glede na to da ima dva elektro motorja.

xxl
1 mesec 2 dni nazaj

Ponuja precej, vseeno se mi zdi kar pogumna začetna cena.

meganer
1 mesec 1 dan nazaj

Sej jih bo na cesti kakor Espacov.

 
Stellantisovo sporočilo Italiji: Fiat 500e je prepoznaven tudi brez oznak
Fisker zaprosil za začasno zaščito premoženja med bankrotom