Novice

Renault je prenovil ljubljenca slovenskih src

Renault je aktualno generacijo Clia predstavil pred malo manj kot štirimi leti, zato je prišel čas za njegovo osvežitev. S prenovo je postal oblikovno precej drugačen, v notranjosti se pohvali z boljšimi materiali. Poleg številnih becinskih motorjev bo prenovljeni Clio še vedno na voljo s hibridnim in tudi dizelskim motorjem.

Pri Renaultu so obsežno prenovili Clio, ki se tako znova postavlja med ključne igralce v svojem segmentu. Sprednji del je oblikovno precej drugačen kot doslej: dnevne luči LED se raztezajo vse do dna odbijača, maska hladilnika je večja in s kromiranimi vstavki. Tudi zadnje luči imajo drugačno grafiko, nova so še platišča in barve. Nekaj sprememb je še pri paketih opreme. Slednji so zdaj enaki kot pri Australu, namesto paketa RS Line pa je zdaj Clio na voljo s paketom Esprit Alpine.

Poudarek na trajnostnih materialih

Notranjost je oblikovno enaka kot prej. Še vedno je na sredini 7- ali 9,3-palčni zaslon na dotik ter pred voznikom 7- ali 10-palčni digitalni zaslon merilnikov. A tokrat pri Cliu ne bo možnosti izbire usnjenega oblazinjenja. Namesto usnja so pri Renaultu uporabili material iz poliesterskih in organskih vlaken. Nekoliko drugačna je oblika sedežev, na voljo je več varnostnih sistemov (20) in 360-stopinjski pregled okolice preko vgrajenih kamer.

Bencin, dizel, plin in hibrid

Pri Cliu bo pogonska raznolikost še vedno igrala pomembno vlogo. Renault ponuja za vsak okus nekaj, od vstopnega litrskega atmosferskega trivaljnika s 47 kilovati, do 1,6-lirskega samopolninega hibrida z dvema elektromotorjema (glavnim z močjo 36 kW in visokonapetostnim zaganjalnik-generatorjem z močjo 18 kW) ter 105 kilovati sistemske moči. Na seznamu motorjev bo tudi bencinski agregat, ki bo deloval na stisnjen zemeljski plin, ter 1,5-litrski dizelski motor.

Na našem trgu lahko prenovljeni Clio, ki ga bodo izdelovali tudi v Revozu, pričakujemo jeseni. Cene za zdaj še niso znane.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Renault.)

Mnenja uporabnikov

8 komentarjev za "Renault je prenovil ljubljenca slovenskih src"


1 leto 1 dan nazaj

Res je hud ta Clio, superca. Sedaj me zanima, kako bodo Capturja prenovili??? Res ne vem, kdo vidi v njem Peugeota? Kariraste maske, pa imaja danes že polovica proizvajalcev po svetu…
lp

1 leto 4 dni nazaj

In kaj je peugeotovskega na njemu? Vertikalne sprednje ledike? Ima jih tudi cadillac in še kdo… Lepa prenova, ni kaj. Škoda, da je izbira pogonov bljak.

aeroplane1
1 leto 3 dni nazaj

Prva slika, če skriješ značko, to ni več renault. Imamo doma megana in cliota (14 dni starega). Tole je bljek.

1 leto 3 dni nazaj

Malo za šalo in malo zares… Kateri avto pa je danes še podoben samemu sebi? Še folkscvagni so čisto drugačni kot so bili (pa so bili znani po evoluciji v dizajnu). Meni je všeč tale clio. Izgleda besno in moderno in res škoda, da motorna paleta ne pokriva širšega spektra (potencialnih) kupcev. Slednje velja za večina francozov v zadnjem času.

aeroplane1
1 leto 3 dni nazaj

👍

JG2
1 leto 5 dni nazaj

Uf zelo lepa prenova.

aeroplane1
1 leto 5 dni nazaj

A je prišel nekdo iz peugeta in je rekel, naj še renaulti zgledajo enako….

1 leto 5 dni nazaj

Zadel si, Gilles Vidal (dizajner 2008, 3008, 5008, 508 itd) je bil prej pri PSA, sedaj je pri Renaultu.

 
Novi osemvaljnik in notranjost za prenovljeni Porsche Cayenne
MG Cyberster je poklon športni zgodovini britanske znamke

Več vsebin

Novice

Akrapovič za prenovljeni Renault Clio R.S. Trophy

Novice

PRIMA do 20 tisoč evrov: je boljši malce večji, nekoliko cenejši ali bolje opremljen?

Testi

Faktor X

Mazda CX-30 2.0 e-Skyactiv X186 AWD AT GT Plus
Testi

Miroljubnež

Citroën C3 Shine 1.2 PureTech 83
Testi

Dovolj kolosalen

Renault Koleos Blue dCi 190 X-Tronic 4WD Initiale Paris
Testi

Nazaj k osnovam

Ford Ka+ 1.2 Ti VCT Trend
Novice

Lahko neobremenjena Nissan Micra zatrese svet konkurentov?

Predstavitve

Kralj slovenskih cest

Renault Clio: slovenska predstavitev