Novice

Renault razkriva svoje adute za letošnji avtomobilski salon v Ženevi

Na razstavnem prostoru bo med drugim moč videti novi Clio, prenovljeni Twingo in posebno serijo Dacie.

Napovedane premiere za letošnji avtomobilski salon v Ženevi se kar vrstijo, tako tudi Renault najavlja, da nameravajo predstaviti novo, že peto generacijo njihovega priljubljenega modela Clio.

Avtomobil, ki je od predstavitve prve generacije leta 1990 osvojil že 15 milijonov kupcev, nam v novi generaciji ponuja novo, zrelejšo zunanjo podobo in bolj kakovostno moderno zasnovo notranjosti, primerljivo z notranjostjo avtomobilov višjega segmenta. Poleg kakovostnejših materialov v notranjosti, naj bi bili na voljo tudi zadnji dosežki tehnologije, vključno z digitalno instrumentno ploščo in 9,3-palčnim zaslonom na dotik, ki bo predstavljal osnovo multimedijskega sistema. Novi Clio je zasnovan na platformi CMF-B in, kljub nekaj manjšim zunanjim meram, v primerjavi s predhodnikom v notranjosti nudi več prostora za potnike in prtljago. Na voljo naj bi bil tudi hibridni pogonski sklop E-Tech, ki je plod Renaultovega lastnega tehnološkega razvoja.

Tudi prenovljeni mestni malček Twingo, predstavljen pod sloganom “Bolj zabaven in prefinjen kot kdajkoli”, bo s svojo svežo podobo za letošnje leto ponosno zavzemal mesto na predstavitvenem prostoru. Obiskovalce bo dočakalo spremenjen, modernejši videz sprednjega dela, še več možnosti prilagoditve videza zunanjosti in notranjosti, ter prenovljen, bolj prefinjen videz notranjosti z novo multimedijsko napravo Easy Link s 7-palčnim zaslonom in več možnostmi povezovanja.

Dacia se bo tokrat predstavila s posebno serijo Techroad, ki bo na voljo pri modelih Duster, Logan in v celotni družini različic Stepway. Modele posebne serije bo moč spoznati tudi po dveh novih barvnih odtenkih, fuzijsko rdeči in višavsko sivi.

Avtomobilizem.com  (Vir: Carscoops, Renault.   Foto: Renault.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Audijev dizelsko gnani križanec s športnimi ambicijami
Osvežitev bo Volvu XC90 prinesla v naziv tudi opcijo črke B