Novice

Rimac je odprl salon v Šanghaju

Hrvaški proizvajalec električnih športnih avtomobilov se v partnerstvu podjetjem Kingsway Group pripravlja na vstop na kitajski trg.

Hrvaško podjetje Rimac naj bi v okviru avtomobilskega salona v Šanghaju ob pomoči podjetja Kingsway Group prodajalo prihajajoči model električnega super športnega avtomobila C_Two in nudilo podporo kupcem na področju Kitajske ter Hong Konga in regije Macau. Po besedah ustanovitelja podjetja Mateja Rimca model C_Two predstavlja novo generacijo super športnih avtomobilov, ki vozniku, ob izjemnih zmogljivostih električnega pogonskega sistema, nudijo tudi novo raven vozniške izkušnje.

Prihajajoči C_Two je bil prvič razkrit pred tremi leti, v vmesnem času je bil ob obsežnih testiranjih deležen tudi določenih izboljšav, v obdobju predprodukcijske faze, ki se je pričela lani decembra, pa so že izdelali šest predprodukcijskih primerkov. Pričetek prodaje je predviden za letos, Rimac C_Two pa bo ob pričetku prodaje postal serijski model z najboljšimi pospeški na svetu, za kar bo zaslužen električni pogonski sklop, sestavljen iz štirih motorjev s skupno močjo 1408 kW (1914 KM) in z 2.300 Nm navora. Iz mirovanja do 100 km / h naj bi pospešil v manj kot dveh sekundah, 300 km/h naj bi dosegel v 11,8 s, najvišja dosežena hitrost pa naj bi bila 412 km / h.

Vstop na kitajski trg pomeni naslednji pomemben korak avtomobilskega proizvajalca s Hrvaške, saj so v sodelovanju z različnimi partnerskimi podjetji že prisotni v Veliki Britaniji, ZDA, Mehiki, Nemčiji in Španiji, pa tudi v Singapurju, Kanadi, na Japonskem in v Združenih Arabskih Emiratih.

Poleg krepitve lastne blagovne znamke naj bi se s skupino Volkswagen dogovarjali tudi o morebitnem nakupu znamke Bugatti. Po nekaterih informacijah naj bi bili v skupini Volkswagen že blizu odločitve o morebitni prodaji, izvršni direktor znamke Porsche Oliver Blume pa naj bi za nemški avtomobilski portal dejal, da sta podjetji Rimac in Bugatti kompatibilni ter na enakem nivoju na področju tehnologije, kar naj bi po mnenju nekaterih lahko že bil znak morebitne potrditve prodaje. Potrdil je še, da je v teku preigravanje različnih scenarijev, ki bi znamki Bugatti omogočili najboljše možnosti razvoja, eden ustreznejših pa naj bi bil tudi ta, ki vključuje podjetje Rimac Automobili. Po njegovih besedah naj bi bila končna odločitev znana v prvi polovici letošnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Autoblog. Foto: Rimac.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Formentor VZ5 odraža bistvo znamke Cupra
Električni Ioniq 5 s tremi metri medosne razdalje