Novice

Še bolj zmogljiv in učinkovit Audi RS7 Sportback

Med številnimi novostmi so pri Audiju na avtomobilskem salonu v Frankfurtu razkrili še en model, ki pod motornim pokrovom skriva obsežno konjenico.

Ob bok so ga postavili prav tako prvič predstavljenemu modelu prestižnega križanca SQ8, s katerim skupaj premoreta preko 1000 KM. Novi Audi RS7 Sportback predstavlja naslednjo generacijo visoko zmogljivega modela in ponuja nadgradnjo v smislu zmogljivosti in učinkovitosti. V kombinaciji z 48-voltnim blagim hibridnim sistemom štirilitrski bencinski osemvaljnik TFSI razvije 441 kW (600 KM) in 800 Nm navora, kar zadostuje za pospešek iz mirovanja do 100 km/h v 3,6 s in elektronsko omejeno najvišjo hitrost 250 km/h. V odvisnosti od globine denarnice bo izbira opcije Dynamic najvišjo hitrost povečala do 280 km/h, ob izbiri opcije Dynamic plus pa se bo števec zaustavil pri 305 km/h.

Hibridni sistem doda do 12 kW moči in v odvisnosti od razmer deluje v več načinih, v načinu start-stop pa omogoča tudi vožnjo do 22 km/h brez vključenega bencinskega motorja. Večjo učinkovitost in manjšo porabo goriva so dosegli še z uporabo tehnologije COD (Cylinder on Demand), ki ob manjši obremenitvi izklopi polovico valjev. Za učinkovit prenos moči na podlago preko štirikolesnega sistema quattro poskrbi 8-stopenjska avtomatika z optimiziranimi časi prestavljanja ter novo funkcijo speljevanja (Launch Control). Dinamične vozne lastnosti omogoča serijsko zračno vzmetenje, opcijsko pa bo na voljo še vzmetenje RS Sport.

Videz zunanjosti je v celoti podrejen športnemu značaju avtomobila in je ob nizki legi za 40 mm širši od osnovnega modela A7 Sportback ter v osnovi ohranja kupejevske linije. Temperament zunanjih dodatkov pod oznako RS je tako viden z vseh zornih kotov.

Zasnova notranjosti je prav tako podrejena športnemu duhu, izraženemu preko površin, definiranih s čistimi linijami in robovi. Informacije so na voljo vozniku na zaslonu Audijevega virtualnega kokpita s prikazovalniki v slogu zasnove RS, kjer prikazujejo parametre avtomobila, vključno s prikazom navora in pospeškov. Prikaz določenih parametrov je možno nastaviti še na zgornjem od dveh zaslonov na dotik, nameščenih na sredinskem delu, za večjo varnost in v pomoč vozniku pa naj bi bilo na voljo več kot 30 asistenčnih sistemov.

S prodajo nameravajo pričeti proti koncu letošnjega leta; najprej naj bi bil na voljo v prodajnih salonih v Nemčiji, kmalu zatem pa naj bi ga bilo možno kupiti povsod po Evropi.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volkswagen e-up! po prenovi z daljšim dosegom in nižjo ceno
Renault čez pet let z baterijskim električnim modelom za 10.000 evrov?