Novice

Še vsaj desetletje do širše rabe avtonomnih vozil

Wolf-Henning Scheide, izvršni direktor podjetja ZF, je mnenja, da so napovedi o skorajšnji množični uporabi avtonomnih tehnologij preuranjene.

Takšnega mnenja je kljub dejstvu, da načrtujejo pri podjetju ZF, ki je eden večjih nemških dobaviteljev na področju avtomobilske industrije, že v letu 2021 pričeti z uporabo avtonomnih taksijev. Le-ti naj bi samodejno prevažali potnike na zaprti trasi širšega območja letališča v Bruslju. Poudaril je, da naj bi z uvajanjem avtonomnih tehnologij pričeli postopoma, kar naj bi, predvsem v urbanih področjih, pripomoglo k lažjemu sprejemanju tovrstnih tehnologij. Po njegovem mnenju je postopno povečevanje zaupanja edini način, ki vodi k uporabi avtonomnih vozil v večji meri, saj je v sedanjosti glede tega še vedno prisotnih precej zadržkov.

Mnenja o tem, kdaj bodo avtonomne tehnologije v prometu prisotne v večji meri, so sicer precej deljena. Kljub temu pa se večina vodilnih mož avtomobilske industrije vsaj delno strinja s tem, da sama implementacija avtonomnih sistemov ne bo potekala tako hitro, kot je bilo prvotno zamišljeno. Množična uporaba na javnih cestah je namreč povezana z uvajanjem kompleksnih rešitev ter posledično s precejšnjimi  stroški, sama sprejetost tovrstnih tehnologij pa, tudi na račun nesreč samodejnih vozil, še ni na zadostni ravni.

Da so bili njihovi načrti v zvezi z uvedbo avtonomnih vozil preveč optimistično zastavljeni, so pred kratkim ugotovili pri Fordu, pionirja uvajanja avtonomnih tehnologij, podjetji Uber in Waymo, pa sta kljub obetavnim rezultatom nekoliko upočasnila svoje dejavnosti na tem področju, kar še dodatno potrjuje, da je izraženo stališče izvršnega direktorja podjetja ZF najverjetneje precej realno.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: ZF.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mitsubishi v Tokio z novim priključno-hibridnim konceptom
Mazda je elektriko prihranila za domači salon