Novice

Sin Jacka Brabhama je ustanovil znamko Brabham Automotive

Ob uradnem začetku poslovanja David Brabham, sin legendarnega Sir Jacka Brabhama, ni skrival ambicij po ponovnem vstopu v motošport.

Razen izraženih ambicij pa David Brabham, nekdanji voznik v formuli 1 in zmagovalec legendarne dirke v Le Mansu, dve leti po prvi prijavi imena na pristojnem uradu ni izdal drugih podrobnosti o načinu udejstvovanja v motošportu niti za bližnjo niti za srednjeročno prihodnost.

Poznavalci ugibajo, da bi Brabham lahko stopil po poti McLaren Automotive. Ta je iz strogo dirkaške znamke postal danes priznan in po obsegu prometa vse pomembnejši proizvajalec športnih avtomobilov. Obstaja pa velika verjetnost, da bo Brabham, ki je bolj ali manj tesno povezan z motošportom že vse od leta 1955, ko je prvič sedel za volan dirkalnika formula 1 Sir Jack Brabham, že zelo kmalu ponovno postal viden akter v omenjeni branži. Force India ostaja ta trenutek edina ekipa, ki še ni predstavila svojega dirkalnika za 2018 in čisto možno je, da se za tem skriva njen nakup oziroma prevzem s strani Brabham Automotive. Kakorkoli že, počakajmo, saj se začetek nove sezone Formule 1 nezadržno bliža. In če dirkalnik Brabham Automotive ne bo stal na štartni ravnini, bo pač tam nekoč nekje v prihodnosti.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Brabham Automotive.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Lexus UX bo zasijal pod ženevskimi žarometi
Volvo je napovedal svoj prvi bencinski trivaljnik