Novice

Škoda Karoq tudi s paketom Sportline

Pri izdelovalcu avtomobilov Škoda tudi poleti ne počivajo, saj so nam v dnevih po najavi terenskega paketa opreme Karoq Scout predstavili še različico za bolj športno navdahnjene voznike. Ne glede na to, da gre predvsem za kozmetične popravke, pa razveseljuje dejstvo, da bo samo v Karoqu Sportline na razpolago najmočnejša različica bencinskega motorja.

Športen videz avtomobila poudarjajo spremenjeni odbijači in spodnji robovi vrat v kombinaciji s črnimi 18-palčnimi platišči Mytkas, za nekaj dodatnih evrov pa celo z 19-palčnimi platišči Vega. Za prepoznavnost poskrbijo napisi Sportline na sprednjih blatnikih, eleganten videz pa zaokrožijo še zatemnjena stekla in strešne letve v črni barvi.

V notranjosti najprej opazimo črne sedeže s kontrastnimi srebrnimi šivi, kasneje pa še črne stebričke, v usnje oblečen volan, stopalke z dodatki iz nerjavečega jekla ter LED osvetlitev notranjosti, ki zaokrožijo videz. Vozniki, ki jim je ljubše digitalno delovno okolje, bodo imeli možnost naročila prilagodljivih digitalnih merilnikov (Virtual Cockpit), ki bodo v tej različici vsebovali tudi peto možnost prikaza, v kateri sta merilnika vrtljajev in hitrosti postavljena sredinsko. Po zaslugi vgrajene brezžične dostopne točke z vgrajenim modulom LTE bodo tudi potniki v Karoqu Sportline lahko vedno povezani v svetovni splet.

Kot smo že omenili, je motorna paleta razširjena za najmočnejši bencinski štirivaljnik 2.0 TSI (140 kW/190 KM), ob šibkejšem bencinskem 1.5 TSI (110 kW/150 KM) pa bosta dizelsko plat zastopala še dizelska agregata 2.0 TDI (110 kW oz. 140 kW). Močnejši različici obeh motorjev bosta serijsko opremljeni z 7-stopenjskim DSG menjalnikom in štirikolesnim pogonom, pri šibkejših dveh pa bo serijsko na voljo 6-stopenjski ročni menjalnik in pogon na sprednji kolesni par, avtomatiko in štirikolesni pogon pa bo možno naročiti za doplačilo.

Novi Karoq Sportline bo, enako kot Karoq Scout, na ogled širši javnosti prvič postavljen oktobra letos na avtomobilskem salonu v Parizu.

Avtomobilizem.com (Vir: Škoda, Carscoops. Foto: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Magneti Marelli načrtuje prevzem podjetja SmartMeUp
Francoski Ligier ponovno obuja športni avtomobil