Novice

Škoda začela s proizvodnjo baterij za električne avtomobile

Češki avtomobilski proizvajalec s pričetkom proizvodnje baterij nadaljuje začrtano pot elektrifikacije Skupine Volkswagen.

Proizvodnja baterij za električna vozila znamk Skupine Volkswagen, zasnovanih na platformi MEB, poteka na novi proizvodni liniji Škodinega osrednjega proizvodnega obrata Mladá Boleslav. V nove proizvodne kapacitete, namenjene izdelavi baterij, so vložili približno 130 milijonov evrov, letno pa naj bi 250 zaposlenih na novi proizvodni liniji sestavilo več kot 250.000 baterijskih paketov, namenjenih električnim modelom znamk Škoda, Volkswagen, Audi in Seat oziroma Cupra. Po letu 2023 naj bi še dodatno razširili proizvodne kapacitete, saj naj bi letna proizvodnja znašala preko 380.000 enot.

Mladá Boleslav s tem postaja edina evropska tovarna baterij Skupine Volkswagen izven Nemčije, ki proizvaja baterije za modele, zasnovane na platformi MEB. Proizvodnja bo obsegala izdelavo baterijskih paketov kapacitete 55 kWh z osmimi moduli, baterijskih paketov kapacitete 62 kWh ter najzmogljivejših z 82 kWh kapacitete in dvanajstimi moduli. Baterijski moduli, ki vsebujejo po 24 celic, so vgrajeni v ohišje z integriranim sistemom hlajenja, sistemom za upravljanje baterij ter vsemi potrebnimi priključki.

Po besedah Michaela Oeljeklausa, člana upravnega odbora znamke Škoda za proizvodnjo in logistiko, je pričetek proizvodnje baterij poseben dan za znamko, saj pomeni dosego še enega cilja na poti njihove tranzicije k električni mobilnosti.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Škoda začela s proizvodnjo baterij za električne avtomobile"


xxl
1 mesec 16 dni nazaj

Če bodo imeli dovolj surovin.

 
Android Auto z novo posodobitvijo
Osvežena podoba BMW serije 3