Novice

Osvežena podoba BMW serije 3

BMW je predstavil prenovljeno izdajo limuzinske in karavanske različice serije 3.

Serija 3 s prenovo dobiva osvežen videz v skladu z aktualnimi oblikovalskimi smernicami znamke, v notranjosti pa ob novih zaslonih, ki predstavljajo naslednjo stopnjo digitalizacije, ponuja še več prestiža.

Spremembe so najbolj opazne na sprednjem delu z novo zasnovo sprednjih žarometov, ki so jih z osvežitvijo poenostavili in jim spremenili grafiko dnevnih luči. Poleg spremenjenih rež za zajem zraka na spodnjem delu ima še nov sprednji odbijač, ki dodatno poudarja športni značaj avtomobila. Ob možnosti izbire novo zasnovanih platišč bodo videz zaokrožali standardni črni dodatki, kupci pa bodo lahko izbirali med novimi kovinskimi barvnimi odtenki sive Skyscraper, M Brooklyn in Frozen Pure ter modre Frozen Tanzanite. Opcijsko bo na voljo tudi približno 150 posebnih lakov programa BMW Individual in športni paket M, ki med drugim zajema spremenjena odbijača spredaj in zadaj ter nova 18-palčna platišča iz lahke litine.

Spremembe v notranjosti, ki je še bolj orientirana k vozniku, zdaj vključujejo ukrivljen zaslon kot kombinacijo 12,3-palčne digitalne instrumentne plošče in 14,9-palčnega osrednjega zaslona informacijsko-multimedijskega sistema. Poleg tega so na račun učinkovitejšega glasovnega upravljanja in upravljanja na dotik zmanjšali število fizičnih gumbov ter na novo zasnovali prestavno ročico.

Motorna paleta je sestavljena iz štirih bencinskih in štirih dizelskih motorjev s štirimi ali šestimi valji in razponom moči od 110 kW (150 KM) do 275 kW (374 KM). Vrstni bencinski šestvaljnik in vsi dizelski motorji so kombinirani tudi z 48-voltno tehnologijo blagega hibrida. Vsi motorji bodo na voljo z 8-stopenjskim samodejnim menjalnikom Steptronic z možnostjo ročne izbire prestav s pomočjo obvolanskih ročic in pogonom na zadnji kolesni par ter možnostjo opcijskega štirikolesnega pogona xDrive.

Proizvodnja modelov za evropski in ameriški trg bo potekala v proizvodnih obratih v nemškem Münchnu in mehiškem San Luisu Potosiju, s prodajo osvežene serije 3 pa naj bi pričeli v letošnjem juliju. Cene na nemškem trgu se pričenjajo pri 43.900 evrih za limuzinski model in pri 45.000 evrih za karavansko različico Touring.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: BMW.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Škoda začela s proizvodnjo baterij za električne avtomobile
Lexus najavlja razkritje nove generacije modela RX