Novice

Solterra bo Subarujev prvi električni križanec

Pri znamki Subaru so za prihodnje leto potrdili prihod električnega križanca Solterra, ki naj bi nastajal v sodelovanju s Toyoto.

Novi Subaru Solterra naj bi pripadal razredu kompaktnih križancev in naj bi omogočal udobno vožnjo petim osebam. Podobno kot Toyotin koncept BZ4X, ki so ga pri japonski znamki nedavno predstavili na avtomobilskem salonu v Šanghaju, bo tudi Subarujev kompaktni križanec zasnovan na osnovi modularne električne platforme, ki so jo pri Toyoti poimenovali e-TNGA, pri Subaruju pa so ji nadeli ime eSGP (e-Subaru Global Platform). Subaru sicer ni popolnoma brez izkušenj na področju električnih vozil, saj so že leta 2009 na japonskem trgu predstavili mestni avtomobil Stella.

Novi električni križanec naj bi bil podobnih dimenzij kot Subaru Forester, ime pa so mu izbrali na podlagi kombinacije latinskih besed, ki pomenita sonce in zemljo in sta skladni s filozofijo znamke. Podrobnejših tehničnih specifikacij zaenkrat še ne razkrivajo, po nekaterih informacijah pa naj bi platforma s svojo dinamično zasnovo omogočala uporabo baterijskih paketov kapacitete med 50 in 100 kWh, pa tudi možnost štirikolesnega pogona, ki naj bi odražal večdesetletne izkušnje znamke Subaru na tem področju.

Novi električni križanec Subaru Solterra, naj bi svoj pohod na globalne trge pričel v prihodnjem letu, njegova proizvodnja pa bo potekala v obratih na Kitajskem in Japonskem.

Avtomobilizem.com (Vir: Subaru, Motor Authority. Foto: Subaru.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
PRIMA v kompaktnem kombilimuzinskem razredu
V duhu zmernosti