Novice

Taycan na voljo še v različici 4S

Porschejeva električna družina je postala bogatejša za novo različico popolnoma električnega modela Taycan 4S, ki se po zmogljivostih postavlja pod modela Taycan Turbo in Taycan Turbo S.

Novi Porsche Taycan 4S bo na voljo z električnim pogonskim sklopom, ki ob uporabi funkcije overboost dosega 390 kW (532 KM) moči v kombinaciji s standardno baterijo (Performance Battery), medtem ko naj bi opcijska nadgradnja baterije (Performance Battery Plus) zmogljivost pogonskega sklopa povečala na 420 kW (573 KM). Za pogon, podobno kot pri močnejših različicah, skrbita elektromotorja na prednji in zadnji premi ter dvostopenjski menjalnik, nameščen zadaj. Obe različici naj bi hitrost 100 km/h iz mirovanja dosegli v 4 s, najvišja hitrost obeh pa je elektronsko omejena na 250 km/h.

Standardni baterijski paket s kapaciteto 79,2 kWh naj bi omogočal doseg do 405 km, medtem ko naj bi imela zmogljivejša različica baterij kapaciteto 93,4 kWh ter 462 km dosega z enim polnjenjem po normativih WLTP. Ob uporabi 800 V hitre polnilne točke (DC) naj bi bila najvišja moč polnjenja standardnega baterijskega kompleta 225 kW, medtem ko naj bi bilo zmogljivejši komplet na enaki infrastrukturi možno polniti z 270 kW, tako da naj bi ob idealnih pogojih napolnili baterijo od 5 do 80 odstotkov v kratkih 22,5 minutah. Na 400 V hitrih polnilnih točkah (DC) bo najvišja moč polnjenja 50 kW (150 kW ob uporabi opcijskega ojačevalnika), polnjenje pa bo možno še na polnilnicah AC ali preko domače vtičnice s priloženim polnilcem.

Zunanjost modela 4S se sicer ne razlikuje bistveno od že predstavljenih modelov, da gre za novinca v floti pa nakazujejo še bolj aerodinamična 19-palčna platišča, rdeče zavorne čeljusti ter dodani črni detajli. Tudi pri notranjosti so se držali preverjenega recepta obeh močnejših modelov z delno v usnje oblečenimi električno nastavljivimi sedeži, zaobljenim prikazovalnikom instrumentov ter 10,9-palčnim zaslonom multimedijskega sistema z možnostjo dodatnega prikazovalnika, namenjenega sopotniku.

Pri Porscheju so že pričeli z zbiranjem naročil za ameriški in evropski trg, cene pa naj bi se na nemškem trgu pričele pri 105.607 evrih. Prvi modeli naj bi prišli v roke evropskim kupcem v januarju.

Avtomobilizem.com (Vir: Porsche, Carscoops. Foto: Porsche.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Thierry Bolloré nič več na čelu Renaulta
Miniaturni Uniti One prihaja leta 2020