Novice

Thierry Bolloré nič več na čelu Renaulta

Člani odbora direktorjev francoskega avtomobilskega proizvajalca so izglasovali prenehanje mandata izvršnemu direktorju ter s tem potrdili ugibanja, ki so že nekaj časa krožila v javnosti.

Thierry Bolloré je na mestu izvršnega direktorja podjetja Renault nasledil Carlosa Ghosna, ki so ga japonske oblasti zaradi finančnih nepravilnosti aretirale lani. Odbor direktorjev se je za to potezo odločil zaradi Bolloréjeve naklonjenosti Ghosnu, saj je bil eden prvih vodilnih pri Renaultu, ki je po njegovi aretaciji obsojal dejanja japonskih oblasti ter trdil da gre za zaroto  s strani japonskega proizvajalca vozil Nissan.

Bolloré tako posledično ni bil več visoko na lestvici zaupanja pri Nissanu, glede na aktualne menjave vodstva pri japonskem proizvajalcu in napovedi utrjevanja alianse pa je sedanja odločitev odbora direktorjev najverjetneje logična posledica. Thierry Bolloré je kratek čas pred objavo uradnih informacij s strani Renaulta v intervjuju za Les Echos poudaril, da gre za nizke udarce s pozicije moči ter da za tovrstno dejanje ne vidi nobenih razlogov, saj naj bi svoje naloge opravljal brez napak.

Na njegovo mesto so do izvedbe vseh postopkov, potrebnih za imenovanje novega izvršnega direktorja, začasno imenovali izvršno podpredsednico in finančno direktorico Clotilde Delbos, na svojem mestu pa zaenkrat še naprej ostaja predsednik podjetja Renault, Jean-Dominique Senard.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Renault.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Grdi raček Toyota Mirai postaja lepi labod
Taycan na voljo še v različici 4S