Novice

Težave s programsko opremo zaustavile dobave nove generacije Volkswagna Golf

Pri Volkswagnu so potrdili začasno prekinitev v dobavah novega modela Golf 8, saj naj bi se v nekaterih primerih pojavljale težave, povezane s programsko opremo.

Za začasno zaustavitev dobav Golfa 8 so se pri nemškem avtomobilskem proizvajalcu odločili zaradi nekaj primerov nezanesljivega delovanja sistema eCall, ki v primeru nesreče samodejno kontaktira reševalne službe. Nepravilno delovanje sistema je odkril Volkswagnov oddelek za nadzor kvalitete, kjer so v sklopu internih preiskav v posameznih vozilih zaznali nezanesljiv prenos podatkov med nadzorno enoto in modulom za komunikacijo (OCU3). Posledično ni zagotovljeno stoodstotno delovanje funkcije klica v sili, ki je po predpisih Evropske unije obvezna v vseh novih vozilih po 31. marcu 2018.

O svojih ugotovitvah in ukrepih so že obvestili nemško zvezno upravo za promet (KBA), v skladu z njihovo odločitvijo pa bodo načrtovali identifikacijo modelov s programsko napako in morebitne korektivne postopke, ki bi lahko vključevali vpoklic ali brezžične posodobitve programske opreme.

Težave naj bi se pojavljale tudi pri nekaterih različicah Škodinega modela Octavia, vendar zaenkrat v zvezi s tem še ne podajajo več informacij, prav tako pa še ni znan morebiten vpliv na dobave tega modela.

Odločitev o morebitnem vpoklicu naj bi bila znana v prihodnjih dneh, medtem ko naj bi bil popravek programske opreme na voljo v tretjem tednu junija.

Avtomobilizem.com (Vir: Volkswagen, Autocar. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Težave s programsko opremo zaustavile dobave nove generacije Volkswagna Golf"


wildbliw
11 meseci 24 dni nazaj

Nič težave, pod pretvezo želijo vgraditi program za vohunjenje. Po novem VW in Spar sodelujeta!

Gosic
11 meseci 25 dni nazaj

Kaj pa Leon?

11 meseci 25 dni nazaj

Po poročanju nemških medijev tudi Seat Leon in Audi A3.

 
Prenovljeni Tivoli tudi na evropskih tleh
Velika Britanija določila dajatve na uvoz avtomobilov po koncu prehodnega obdobja