Novice

Težave s programsko opremo zaustavile dobave nove generacije Volkswagna Golf

Pri Volkswagnu so potrdili začasno prekinitev v dobavah novega modela Golf 8, saj naj bi se v nekaterih primerih pojavljale težave, povezane s programsko opremo.

Za začasno zaustavitev dobav Golfa 8 so se pri nemškem avtomobilskem proizvajalcu odločili zaradi nekaj primerov nezanesljivega delovanja sistema eCall, ki v primeru nesreče samodejno kontaktira reševalne službe. Nepravilno delovanje sistema je odkril Volkswagnov oddelek za nadzor kvalitete, kjer so v sklopu internih preiskav v posameznih vozilih zaznali nezanesljiv prenos podatkov med nadzorno enoto in modulom za komunikacijo (OCU3). Posledično ni zagotovljeno stoodstotno delovanje funkcije klica v sili, ki je po predpisih Evropske unije obvezna v vseh novih vozilih po 31. marcu 2018.

O svojih ugotovitvah in ukrepih so že obvestili nemško zvezno upravo za promet (KBA), v skladu z njihovo odločitvijo pa bodo načrtovali identifikacijo modelov s programsko napako in morebitne korektivne postopke, ki bi lahko vključevali vpoklic ali brezžične posodobitve programske opreme.

Težave naj bi se pojavljale tudi pri nekaterih različicah Škodinega modela Octavia, vendar zaenkrat v zvezi s tem še ne podajajo več informacij, prav tako pa še ni znan morebiten vpliv na dobave tega modela.

Odločitev o morebitnem vpoklicu naj bi bila znana v prihodnjih dneh, medtem ko naj bi bil popravek programske opreme na voljo v tretjem tednu junija.

Avtomobilizem.com (Vir: Volkswagen, Autocar. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Težave s programsko opremo zaustavile dobave nove generacije Volkswagna Golf"


wildbliw
1 leto 5 meseci nazaj

Nič težave, pod pretvezo želijo vgraditi program za vohunjenje. Po novem VW in Spar sodelujeta!

Gosic
1 leto 5 meseci nazaj

Kaj pa Leon?

1 leto 5 meseci nazaj

Po poročanju nemških medijev tudi Seat Leon in Audi A3.

 
Prenovljeni Tivoli tudi na evropskih tleh
Velika Britanija določila dajatve na uvoz avtomobilov po koncu prehodnega obdobja