Novice

Prenovljeni Tivoli tudi na evropskih tleh

SsangYongovega predstavnika segmenta malih križancev videvamo na naših tleh že vse od leta 2015. V lanskem letu je doživel prvo večjo kozmetično prenovo, vendar pa je osvežena verzija šele sedaj prišla na nekatere evropske trge.

Mali SsangYongov križanec zanimivega imena, ki je na voljo v dveh različnih dolžinah, je sicer bolj občasen gost naših cestišč, pri čemer ga – vsaj v tem trenutku – ne boste našli niti na ceniku slovenskega uvoznika. Lani junija je korejski proizvajalec na domačem trgu lansiral kozmetično prenovljeno različico njihovega najmanjšega SUV, ki pa šele sedaj prihaja v Evropo.

Kozmetično olepšani Tivoli bo po novem moč prepoznati po preoblikovanem sprednjem odbijaču, drugačnem svetlobnem podpisu ter novih prtljažnih vratih. Malce več sprememb je bila deležna notranjost s predrugačeno armaturno ploščo, digitalnimi merilniki (10,25-palčni zaslon) ter sodobnejšo multimedijsko napravo (8-palčni zaslon), ki se ponaša z najnovejšimi povezljivostnimi funkcijami (Apple CarPlay in Android Auto).

Pod motornim pokrovom bosta na voljo dva nova turbobencinska agregata in sicer 1,2-litrski trivaljnik GDi (128 KM) ter 1,5-litrski štirivaljnik GDi (163 KM). Prenove je bil obenem deležen tudi 1,6-litrski turbodizel (136 KM), ki je sedaj čistejši (6d-Temp). Razen pri šibkejšem bencinskem agregatu je ob doplačilu na voljo tudi menjalna avtomatika, medtem ko boste zaman iskali štirikolesni pogon.

Prenovljeni Tivoli je moč že najti na angleškem trgu, kjer se cene pričnejo pri 13.995 funtih, pri nas pa so ga pri zastopniku napovedovali za letošnje poletje.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: SsangYong.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Porsche 911 4 in 911 4S še kot Targa
Težave s programsko opremo zaustavile dobave nove generacije Volkswagna Golf