Novice

Toyotin previden pristop do implementacije avtonomnih tehnologij

Funkcionalnosti delno avtonomne vožnje naj bi najprej ponudili v svojih komercialnih vozilih in na območjih, kjer obstajajo potrebe po transportnih storitvah na zahtevo.

Na ta način naj bi lažje premagali porodne težave uvajanja avtonomnih tehnologij, saj naj bi bile le-te uporabljene pri komercialnih vozilih na nadzorovanih območjih, kjer bi imeli operaterji lažji nadzor nad vozili, njihovo uporabo ter vzdrževanjem. Uporaba avtonomnih tehnologij v vozilih za prevoz oseb v vsakdanjem prometu naj bi, vsaj v začetnih fazah, še vedno zahtevala kompleksnejši nadzor nad uporabniki ter njihovim obnašanjem, kar posledično vključuje več nepredvidljivosti.

Po besedah Jamesa Kuffnerja, vodje Toyotinega raziskovalnega inštituta za napredni razvoj (TRI-AD), naj bi do uvedbe avtonomnih tehnologij četrte stopnje v vozila, ki bodo v zasebni lasti, preteklo še kar nekaj časa. Četrta stopnja avtonomije omogoča samodejno vožnjo pod določenimi pogoji, po Toyotinih načrtih pa naj bi tovrstna tehnologija predstavljala osnovo storitev mobilnosti, ki naj bi najprej zaživele.

Trenutno pri Toyoti snujejo avtomobil z vgrajeno delujočo avtonomno tehnologijo druge stopnje in zmožnostjo samodejne vožnje po avtocestah, saj bi se radi postavili ob bok nekaterim avtomobilskim proizvajalcem, ki že ponujajo tovrstna vozila. Zato, podobno kot pri Tesli, stremijo k čim hitrejšemu uvajanju avtonomnih tehnologij v kombinaciji z umetno inteligenco, kljub že razvitim in delujočim rešitvam pa nameravajo do same uvedbe pristopiti previdno.

Zavedajo se, da bi preuranjenost lahko prinesla več škode kot koristi. Že kar nekaj nesreč je bilo namreč povzročenih s strani vozil, ki so uporabljala katero od oblik avtonomnih tehnologij, nekatere pa so tudi z hujšimi posledicami pokazale kompleksnost problematike njihovega uvajanja.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto in video: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Toyotin previden pristop do implementacije avtonomnih tehnologij"


xxl
2 meseci 1 dan nazaj

Avtonomnost 4. stopnje bi morala bit vedno na voljo zunaj urbanih središč, ker je zunaj njih zadeva mnogo bolj zahtevna in nepredvidljiva.

 
Avtomobilski proizvajalci se bodo še naprej tesneje povezovali
FCA namerava pospešiti razvoj novih modelov