Novice

Toyotina rešitev za lovljenje padlih kovancev

Proizvajalci vozil neprestano patentirajo vrsto zanimivih idej, ki si jih izmislijo njihovi inženirji. Med simpatičnimi rešitvami se je znašla tudi Toyotina za lovljenje padajočih predmetov med sprednjima sedežema.

Prostor med osrednjo konzolo in sedežem je praktično nedostopen, še posebej za ljudi z večjimi dlanmi. Manj kot je prostora, bolj pogosto nam tja padejo manjši predmeti, ki jih potem s težkimi mukami nekako pridobimo nazaj. Največkrat s pomikanjem sedeža naprej in nazaj iščemo mobilni telefon ali denarnico, ob temeljitem čiščenju pa lahko tam najdemo marsikaj.

Toyota si je očitno zamislila rešitev za tovrstne težave in na ameriški patentni urad vložila predlog za dodatek, ki ga preprosto imenujejo podsedežna naprava za lovljenje. S pomočjo patentnih skic lahko vidimo, da ima naprava manjši žleb, nameščen med osrednjo konzolo in sedež. Vsaka stvar, ki pade v žleb, spremeni njegov položaj in s tem omogoči zdrs predmetov v poseben predal, nameščen neposredno pod sedežem.

Za zdaj nimamo nikakršnih informacij ali bo japonski proizvajalec prijazno rešitev prenesel v prakso, glede na vsakodnevne potrebe po takšni rešitvi pa stiskamo pesti in upamo, da bodo pri Toyoti rešitev pričeli vgrajevati v svoja vozila.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscooops. Foto: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Bi skupina FCA lahko prešla v kitajske roke?
Volkswagen T-Roc je pripravljen na razkritje