Novice

Volkswagen pripravlja podvozje prihodnosti

Pri nemškem avtomobilskem proizvajalcu med drugim razvijajo novo generacijo uravnavanega podvozja in nov sistem elektronskega krmiljenja.

V okviru strategije Accelerate pri Volkswagnu še naprej nadaljujejo transformacijo iz zgolj proizvajalca avtomobilov v programsko usmerjenega ponudnika mobilnosti. Razvoj nove generacije podvozja in sistemov krmiljenja, ki bodo v prihodnosti zagotavljali pogoje za visoko avtomatizirano vožnjo, sledi zadanim ciljem, saj programska oprema postaja vse bolj odločilen dejavnik na vseh nivojih.

Po mnenju Karstena Schebsdata, ki pri nemški znamki vodi oddelek za vozno dinamiko ter krmilne in regulacijske sisteme, bo imela programska oprema v prihodnosti vse pomembnejšo vlogo pri krmiljenju ter omogočanju pogojev za uvajanje avtonomne vožnje. Naslednja generacija uravnavanega podvozja naj bi skupaj z novim sistemom elektronskega krmiljenja (steer-by-wire) bistveno zmanjšala vzdolžno in prečno nagibanje karoserije ter s hitrejšo odzivnostjo na zasuke volana omogočila bolj natančno vodljivost vozila. S pričetkom serijske proizvodnje tovrstnih komponent bo lahko nova generacija krmilnega sistema delovala tudi skladno z asistenčnimi sistemi kot sta Lane Assist in Travel Assist.

Schebsdat dodaja še, da bo v prihodnosti programska oprema še bolj določala značaj vozila. Z razvojem novega elektronskega krmilnega sistema pa naj bi še povečali vpliv na krmilne lastnosti, ki jih bo mogoče v prihodnosti implementirati za vse platforme ter jih prilagajati posameznim modelom in s tem omogočiti potnikom največje možno udobje v vseh situacijah.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Volkswagen pripravlja podvozje prihodnosti"


2 leta 5 meseci nazaj

To je imel Citroen že pred desetletji 🙂
Seveda bo programska oprema določala značaj. Glede na (ne)dobavo elektronike.

mavrica
2 leta 5 meseci nazaj

golf 8.2 🙂

 
Kia v Los Angelesu razkrila koncept EV9
Koncept Hyundai Seven tudi kot avtonomno vozilo