Novice

Volkswagnov center mobilne prihodnosti

Volkswagen ID.Hub in slovenska predstavitev Volkswagen T-Roc Cabriolet

V ljubljanskem nakupovalnem centru Aleja so se odprla vrata Volkswagnovega izkustvenega centra ID.Hub, kjer lahko ljubitelji avtomobilizma izvejo in preverijo vse novosti, ki jih na področje vnašata elektrifikacija in digitalizacija.

Radikalen pristop

Prvi častni gost izkustvenega avtomobilskega centra na več kot 600 m2 bi moral biti dolgo pričakovani model ID.3, ki pa nekoliko zamuja ter naj bi prišel v Slovenijo v septembru. Kljub temu je v prostoru, ki so ga poimenovali ID. Hub, veliko zanimivih stvari, ki med drugim omogočajo vpogled v notranjost vozila ID.3, seznanjanje z družino ID. Family ali prikaz prednosti, ki jih prinaša projicirni zaslon z obogateno resničnostjo. Prostor naj bi namreč postal stičišče za vse, ki se zanimajo za mobilnost prihodnosti ter tiste, ki jih še posebej zanimajo elektrificirani modeli, njihovo delovanje in sistemi polnjenja.

Volkswagen ID Hub Aleja 2020 (9)Ker ne gre za prodajni salon, so usposobljeni svetovalci tam, da obiskovalcem omogočijo neposredno izkušnjo ter jih ozaveščajo o dosegu, ekonomičnosti, praktičnosti in tehnološki naprednosti električnih vozil Volkswagen. Pri znamki pravijo, da so dobrodošli tako tisti, ki električne mobilnosti še ne poznajo oziroma se z njo šele začenjajo spoznavati, do bolj resnih, ki že razmišljajo o nakupu električnega vozila.

Poseben prostor je namenjen rešitvam blagovne znamke Moon, ki zajemajo izdelke od stenskih polnilnih postaj, vključno s hranilnikom električne energije in fotovoltaičnim sistemom, do postaj za hitro polnjenje.

ID.3: najprej prednaročniki

ID_3V teh dneh lahko vsi, ki so pred dobrim letom izkazali zanimanje za ID.3 z rezervacijo na spletni strani, že oddajo svoje naročilo za konkretno vozilo. Prevzemi vozil so predvideni za konec septembra, kupci pa lahko izbirajo med tremi različicami izvedenke 1st Edition. Njihove cene znašajo 39.141 evrov za osnovno, 44.998 evrov za Plus in 50.858 evrov za Max. Ker je količina omejena, bodo prvo priložnost dobili kupci z rezervacijami, za njimi (predvidoma avgusta) pa tisti, ki so ostali na čakalni listi. Po približno mesecu dni naj bi se začela še prodaja običajnih modelov, ki bodo tudi manj opremljeni in zmogljivi – vstopna cena za paket Pure (baterija 45 kWh, moč 93 kW/126 KM) znaša 30.890 evrov.

Prednaročniki bodo ob nakupu ID.3 1st Edition deležni dodatne ugodnosti v obliki bona za postavitev polnilne postaje (1.000 evrov), skupaj z ostalimi kupci omejene prve serije pa bodo tudi postali člani skupnosti 1st Movers, ki bo omogočala izmenjavo izkušenj voznikov in imela neposreden dostop do predstavnikov znamke Volkswagen.

T-Roc Cabriolet: pripravljen na poletje

Aprila je znamka Volkswagen razkrila zanimivo kombinacijo, brezstrešno različico popularnega modela T-Roc, ki je razstavljen tudi v centru ID.Hub. Model na nek način nadaljuje tradicijo znamkinih križancev, ki jih je v kompaktnem razredu do nedavnega zastopal Golf kabriolet (zaključek proizvodnje v 2016).


T-Roc Cabriolet v številkah – dolžina: 4.268 mm, širina: 1.881 mm, višina: 1.524 mm, medosna razdalja: 2.630 mm, oddaljenost od tal: 156 mm, prostornina prtljažnika: 248 litrov.


Volkswagen ID Hub Aleja 2020 (2)T-Roc kabriolet s prostorom za štiri potnike je zasnovan na platformi MQB ter ima nameščeno troslojno platneno streho, ki se s pomočjo elektrohidravličnega mehanizma odpre v 9 in zapre v 11 sekundah, tudi med vožnjo s hitrostjo do 30 km/h. Za dodatno varnost se, poleg ojačitev karoserije, v primeru možnosti prevračanja aktivira sistem za zaščito, ki v predelu zadnjih vzglavnikov sproži dve močni zaščitni plošči.

Motorno paleto sestavljata bencinska litrski trivaljnik (85 kW/115 KM, 6-stopenjski ročni menjalnik) in 1,5-litrski štirivaljnik (110 kW/150 KM, 6-stopenjski ročni menjalnik ali 7-stopenjski DSG) v paketih opreme Style in R-Line po cenah od 28.087 evrov dalje (povezava na cenik).

Besedilo in foto: Urška Radolović.

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
SsangYong pred menjavo lastnika
Apple CarPlay z novo posodobitvijo