Novice

Menjava v vrhu znamke Volvo

Švedsko znamko Volvo po skoraj desetletju na položaju izvršnega direktorja zapušča Håkan Samuelsson, ki ga bo nasledil Jim Rowan.

Håkan Samuelsson je prvič nastopil v vlogi izvršnega direktorja švedskega avtomobilskega proizvajalca Volvo v oktobru leta 2012, v letošnjem marcu pa bo položaj prepustil bivšemu izvršnemu direktorju skupine Dyson Jimu Rowanu. Obenem se poslavlja tudi od položaja v upravnem odboru podjetja Volvo, ostaja pa v upravnem odboru znamke Polestar, ki se pripravlja na letošnji borzni debut. Preostalih načrtov za prihodnost zaenkrat še ne razkriva.

Jim Rowan trenutno zavzema vodilni položaj v podjetju Ember Technologies, ki se ukvarja s proizvodnjo tehnološko naprednih gospodinjskih pripomočkov. Pred tem je bil tri leta izvršni direktor skupine Dyson v času, ko so se intenzivno ukvarjali s projektom razvoja električnega avtomobila, ki pa so ga kasneje zaradi nerentabilnosti opustili. Vodenje Volva prevzema v obdobju, ko se pri znamki pripravljajo na skorajšnjo predstavitev električnega naslednika njihovega največjega modela XC90 in na uresničevanje načrtov za prihodnost. Rowan, ki bo v novi vlogi prvič nastopil 21. marca, se že veseli izzivov v podjetju Volvo v zahtevnem obdobju sprememb za industrijo in potrošnike.

Håkan Samuelsson je ob izreku dobrodošlice svojemu nasledniku poudaril, da se podjetje nahaja na uspešni poti transformacije ter se obenem zahvalil vsem zaposlenim, ki so prispevali k uspehu znamke v preteklih desetih letih.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Volvo.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Menjava v vrhu znamke Volvo"


2 leta 3 meseci nazaj

na sliki sta 2 moška. Kateri je stari in kateri je novi direktor?

 
Smart EQ ForFour zaključuje svojo pot
Nove ultrahitre polnilnice Ionity na naših cestah