Novice

Spremembe v vrhu podjetja Toyota Adria

V naslednjih tednih čelo regijske Toyotine družbe zapušča predsednik Kensuke Tsuchiya, ki nam bo med drugim ostal v spominu tudi po podpori številnim družbeno odgovornim projektom. Na položaju ga bo nasledil Yosuke Arai, ki je bil pred prihodom v Slovenijo na Japonskem zadolžen za nove mobilnostne storitve in izdelke.

Toyota Adria predsednik (3)Kensuke Tsuchiya je v svojem dokaj čustvenem nagovoru pred prihajajočim slovesom med drugim povedal: “Brez kančka dvoma lahko rečem, da sem v Sloveniji preživel najboljših pet let svojega življenja. Vaša dežela me je navdušila s številnih vidikov. Zaljubil sem se v vašo čudovito naravo, prevzela me je prijaznost ljudi. Seveda sem ponosen tudi na številne dosežke, ki smo jih s sodelavci uspešno realizirali.”

Kljub temu, da je drugo polovico njegovega mandata pri nas dodobra zaznamovala pandemija COVID-19, so v podjetju Toyota Adria v tem času zabeležili številne poslovne uspehe, med katerimi je občutno povečanje tržnega deleža na slovenskem trgu. Ob tem pa je bil odhajajoči predsednik ves čas osebno vključen v mnoge družbeno odgovorne projekte, kot so sodelovanje med Univerzo v Ljubljani, Rehabilitacijskim centrom Soča in Univerzo Fujita na Japonskem, ponovno vključevanje voznikov z gibalnimi omejitvami v promet s pomočjo prilagojenega vozila z ročico BDF, dolgoletna uspešna preventivna akcija Heroji furajo v pižamah, iniciativa zavoda Sopotniki za organizacijo prevozov starostnikov in dostavo nujnih potrebščin na dom ter sodelovanje s slovenskim olimpijskim in paralimpijskim komitejem v sklopu pobude Start Your Impossible.

S svojimi aktivnostmi je postal glasnik preobrazbe znamke Toyota iz klasičnega avtomobilskega proizvajalca v dobavitelja trajnostnih mobilnostnih rešitev za vse, ki so zasnovane v sklopu iniciative Mobility For All. Poleg tega je bil zagovornik, pobudnik in glavni motor ustanovitve hišnega financiranja Toyota Tsusho Leasing, ki je začel s poslovanjem v drugi polovici lanskega leta.

Toyota Adria predsednik (4)Nasledil ga bo šestinštiridesetletni Yosuke Arai, ki je v preteklosti vodil izpostavo družbe Toyota v Angoli, pred prihodom v Slovenijo pa je bil na Japonskem zadolžen za nove mobilnostne storitve in izdelke. Še preden se je pridružil družbi Toyota Tsusho je služboval v družbi Panasonic, nekaj let pa je vodil svojo agencijo za iskanje kadrov. “Glede na to, da sem v Slovenijo prispel šele pred dvema dnevoma, se moram še ogromno naučiti o vaši deželi. Slovenija s svojo majhnostjo in agilnostjo ljudi predstavlja fantastičen poligon za testiranje in uvajanje novih mobilnostnih storitev. Kot trg je zato kljub majhnosti ključen tako v evropskem kot tudi japonskem merilu,” je pojasnil prihajajoči novi predsednik družbe Toyota Adria.

Toyota Adria predsednik (2)Gregor Mauko, direktor družbe Toyota Slovenija, je ob menjavi predsednikov dodal: “Izjemno širok nabor kadrov je zagotovo ena izmed najboljših lastnosti multinacionalk. Vsak novi predsednik je v novo državo napoten z določeno misijo. Kensuke Tsuchiya je bil v mnogih ozirih zelo netipičen Japonec. Na nek način nas je presenetil s svojo odprtostjo in dinamiko. S svojim intenzivnim zavzemanjem za številne družbeno odgovorne projekte nas je kar nekoliko vrgel iz naše dolgoletne cone udobja. A izkazalo se je, da je njegov pristop poln vsebine, ki nam je pomagala tudi pri doseganju dobrih poslovnih izidov in povečevanju prepoznavnosti znamke. Z njim smo odlično sodelovali in preživeli zelo zanimivih pet let. Prepričan sem, da bo tudi Yosuke Arai po eni strani nadaljeval to tradicijo, hkrati pa bo kot specialist za nove mobilnostne  rešitve prinesel številne nove pobude tudi na tem področju.” 

Avtomobilizem.com (Foto: Toyota Slovenija, Urška Radolović.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Fiat na poti elektrifikacije
Volvo XC90 bo ostal v prodaji tudi po prihodu električnega naslednika