Novice

Volvo bo v modelni paleti ohranil limuzine in karavane

Kljub dejstvu, da večinski delež prodaje švedskega avtomobilskega proizvajalca predstavljajo športni terenci, pri Volvu ne nameravajo opustiti ponudbe limuzinskih in karavanskih modelov.

Izvršni direktor Håkan Samuelsson je zatrdil, da limuzinski in karavanski modeli tudi v prihodnosti ostajajo del njihove ponudbe. Kljub prevladujočemu trendu športnih terencev naj bi pri Volvu razvili in predstavili novo generacijo modelov S60/V60 in S90/V90, ki bodo najverjetneje na voljo z električnim pogonom.

Po njegovem mnenju mora Volvo poleg palete športnih terencev kupcem ponuditi tudi nižje avtomobile ter dodaja, da bi lahko bila naslednja generacija limuzinskih in karavanskih modelov bolj zaobljenih oblik ter z izboljšano aerodinamiko. Tokratne izjave odhajajočega izvršnega direktorja Volvo so sicer v nasprotju z njegovimi izjavami iz prejšnjega leta, kjer je omenjal možnost krčenja ponudbe teh modelov v prid širše ponudbe športnih terencev, ki trenutno predstavljajo tri četrtine njihove celotne prodaje.

Poleg tega naj bi pri Volvu za vstop v novo obdobje znamke dodobra prevetrili poimenovanje modelov, saj naj bi alfanumerične oznake že kmalu zamenjali s celostnimi imeni modelov. Do leta 2030 naj bi postali popolnoma električna znamka, letno proizvodnjo električnih modelov pa naj bi do naslednje jeseni povečali s sedanjih 15.000 enot na 150.000 enot, s ciljem doseči načrtovan prodajni delež električnih vozil v višini 50 odstotkov.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Volvo.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Škoda Enyaq Coupé iV na oblikovalskih skicah
Mercedes-Benz kmalu z lastno proizvodnjo električnih pogonskih sklopov