Predstavitve

Baza znamke

Škoda Octavia: slovenska predstavitev

Octavia na slovenskem trgu predstavlja kar dobro tretjino vseh prodanih novih vozil Škoda, zato je za znamko nedvomno izjemno pomembna. Še bolj veseli so, da se njena vloga ni zmanjšala niti od takrat, ko so v ponudbo začeli dodajati trendovske križance.

Ponavljanje

Prav zato, ker najpomembnejše prodajne modele proizvajalci še posebej izdatno razkrivajo v obdobju pred začetkom prodaje, o Octavii težko zapišemo še kaj novega. Je pa slovenska predstavitev pravi trenutek, da povzamemo njene glavne adute.

Škoda Octavia 2020 (1)Aktualna Škoda Octavia je predstavnica četrte generacije, razen seveda v primeru, ko za prvo štejemo istoimenski model, ki so ga Čehi proizvajali v šetdesetih letih preteklega stoletja. Ko je govora o zunanjih merah, se je v primerjavi s predhodnico nekoliko podaljšala, pri čemer je zanimivo, da beležita karavan in limuzina pri dolžini enako številko. Je nekoliko širša, povečal pa se je tudi že tako prostoren prtljažnik obeh različic (+10 l limuzina, +30 l karavan).


Octavia v številkah – dolžina: 4.689 mm, širina: 1.829 mm, višina: 1.470 mm (1.468 mm Combi), medosna razdalja: 2.686 mm, prostornina prtljažnika: 600-1.555 litrov (640-1.700 litrov Combi).


Oblikovanje zunanjosti očitno poudarja svežo dinamiko, izpostavljene linije pa ostajajo zveste znamki, kjer na tem področju običajno ne pretiravajo. Med najbolj izrazitimi spremembami so zagotovo prednji žarometi s serijsko tehniko LED za zasenčene, dolge in dnevne luči, ter zadnje in zavorne luči ter zadnje meglenke v tehniki LED.

Vstop v digitalno obdobje

Škoda Octavia 2020 (18)Notranjost uvaja digitaliziran voznikov kokpit za novim dvokrakim multifunkcijskim volanskim obročem. Sredi modularno oblikovane večnivojske armaturne plošče je nameščen zaslon infozabavnega sistema, ki v različnih izvedbah meri od osnovnih 8,25 do največ 10 palcev ter v nekaterih izvedbah omogoča pomoč virtualne asistentke Laure z možnostjo glasovnega upravljanja. Po želji je nova Octavia lahko vedno povezana s spletom preko integrirane eSIM-kartice, kar omogoča dostop do spletnih storitev Škoda Connect. Med doplačilnimi elementi je po novem projicirni zaslon za prikaz najpomembnejših potovalnih podatkov neposredno na vetrobranskem steklu. Sredinska konzola je prečiščena, največjo novost pa v primeru izbire menjalnika DSG predstavlja ročica za elektronsko upravljanje (shift-by-wire) s prevesno tipko.

Ko je govora o udobju potnikov, velja omeniti, da ima Octavia na seznamu doplačil med drugim možnost izbire tripodročne klimatske naprave ter ergonomskih sedežev, ki lahko vključujejo električno masažno funkcijo in prezračevanje. Za razpoloženju primerno notranjost pa so uporabnikom pri Škodi namenili ambientalno osvetlitev v tehniki LED, ki posredno osvetljuje sprednja vrata, armaturno ploščo in prostor za noge v 30 barvah po izbiri oziroma različnih usklajenih konceptih osvetlitve.

Škoda Octavia 2020 (17)Octavia je dodobra založena z naprednimi vozniškimi pomagali, kjer pri znamki izpostavljajo predvsem novosti, kot so asistenca za ovire, asistenca za zavijanje levo, opozorilo ob izstopanju in opozarjanje na lokalne nevarnosti ter sistema za prikaz okolice (Area View) in Side Assist. Skupek asistenčnih sistemov za čim bolj neobremenjeno potovanje je združen pod imenom Travel Assist ter vključuje prediktivni sistem za avtomatsko uravnavanje razdalje, izboljšan sistem za prepoznavanje prometnih znakov, prilagodljivo asistenco za ohranjanje smeri, asistenco za zastoje in sistem Emergency Assist.

Pogonski sklopi za vsak okus in potrebe

Ob klasičnih bencinskih in dizelskih opcijah, nova Octavia razširja pogonsko paleto s priključno-hibridno izvedenko iV, različicami z dodatkom tehnologije blagega hibrida e-TEC ter plinsko gnano izvedenko G-TEC. Pregled sklopov si lahko ogledate v spodnji razpredelnici.

octavia_en_enginesRazpoložljiv nabor pogonov v trenutni ponudbi je nekoliko omejen, a se bo dodobra razširil še v tem letu. Kakšno izbiro omogoča Škoda Octavia slovenskim kupcem v tem trenutku, pa si lahko ogledate v priloženih cenikih limuzinske in še precej bolj zanimive karavanske različice.

Besedilo in foto: Urška Radolović.

Mnenja uporabnikov

17 komentarjev za "Baza znamke"


tomzzi
1 mesec 4 dni nazaj

Kako so mnenja različna. Oziroma mi je zanimiv odziv na avto tukaj.
Meni je zelo ok! Še posebej zadek. Vsekakor lepše od Golfa ki je največje razočaranje (oblikovno) doslej.
Je pa res ena malenkost ki je morda slabo zamišljena. Sredinski zračniki so občutno prenizko.
Drugače lepa notranjost. Lajkam.
Octavia RS je pa lepotica.

Edit: je pa ena neumnost… Recimo spredaj vse led potem dajo pa klasično žarnico za žmigavec v glavno luč???

emozul
1 mesec 4 dni nazaj

Nic posebnega, vendar lepsi kot golf, tako notri in zunaj. Bi pa sam izbral edino to
http://www.avtomanija.com/default.asp?rb=3&id=20458

Locher
1 mesec 2 dni nazaj

Meni ta dvokraki volan ni bil preveč všeč. Sta mi pa koleščki na volanu veliko bolj uporabni kot pa tipke na golfovem volanu. Zunaj, vsaj karavan, meh. Polagam upe na kombilimuzinsko obliko.

umilave1
1 mesec 6 dni nazaj

A jaz to prav vidim na ceniku? Da avto celo v srednji opremi nima hill holderja, ampak moraš vzeti višji nivo Style, da imaš to. Po drugi strani pa turijo keyless-go, pa električno ročno zavoro že v osnovno opremo. Nekaterim znamkam res nagaja kompas glede celostne opremljenosti različic.
Kupiš dotični nov avto osnovne opreme, lahko ga vžgeš brez ključa, razkazuješ asistenčne sisteme, električno ročno, polne LED luči, samodejno zatemnitev vzratnega ogledala, a nimaš niti jebenega običnega tempomata, kaj šele rikverc senzorjev. Še sredinski naslon za roko manjka. Ma važno da dajo strgalo za led. Daleč od tega, da je Škoda osamljena glede čudnih sestav opreme, tudi meni ljubi Ford pri novi Pumi nastopi s serijsko masažo sedežev, za avtomatsko klimo pa ocolaj dodatnih 400€.
Škoda naj se obrne k Kii, tam imaš pri Xceedu naprimer soliden komplet osnovne opreme Joy, manjkajo zgolj rikverc senzorji, se pa da to še kar ugodno aftermarket uredit.

Locher
1 mesec 6 dni nazaj

Mislim, da se Škodi s tako prodajo ni treba obračati nikamor. Vgradnja aftermarket park senzorjev v 2020 pa zmaga.

srcnik
1 mesec 6 dni nazaj

No ja, kot primer dobre prakse daješ kio, ki je po ceniku v osnovni opremi 1.0 turbo JOY 26.599€ pa to z ročno klimo, 5″ ekran in za ta denar bi še park senzorje vrtal aftermarket? :/ Bravo res :/

Firediver
1 mesec 6 dni nazaj

Dejta vidva primerjati vsaj približno primerljiva konkurenčna modela. Ali smo sedaj že prišli na nivo primerjanja gole cene in opreme, brez ozira na razred in obliko vozila?

1 mesec 6 dni nazaj

Oblikovno razburljiva kot megane letnik 2005 leta 2020.

1 mesec 6 dni nazaj

Se strinjam, ampak ravno to pali očitno pri nemcih. Tudi Golf 8 je skoraj nespremenjen od zunaj

1 mesec 5 dni nazaj

G7 je dokaj šik in proporcionalen, G8 je pa kot nekakšna spaka.

cashy
1 mesec 6 dni nazaj

ne zdi se mi posebej dobro opremljena za to ceno. Niti najvišja stopnja opreme Ambition za 27k € nima npr. vzvratne kamere

golfabimu
1 mesec 6 dni nazaj

Najvišja stopnja opreme je Style in ne Ambition ( ambition ga ni za 27 jurju v osnovi). Kamere pa ne boš dobil v nobenem paketu, niti posebaj je ne moreš naročiti,( potrebno je naročiti TOP LED zadnje luči s kamero cca 500 eur). Lp,

cashy
1 mesec 6 dni nazaj

Zmotil sem se v zapisu – v mislih sem imel najvišjo opremo Style, ki pa je 27k €, po nesreči sem pa zapisal ambition. No, želim le povedati, da je tudi top oprema precej skopa v primerjavi s konkurenco za to ceno, kamero sem dal le za primer.

ban
1 mesec 6 dni nazaj

kaj ti bo kamera? Sej maš senzorje.

Gosic
1 mesec 5 dni nazaj

Kaj ti bo torba, če imaš koŁo?

 
Volkswagnov center mobilne prihodnosti
Brani položaj