Novice

Škode z novim večopravilnim sistemom

Z modelnim letom 2021 bodo poleg sveže Octavie tudi ostali Škodini modeli Scala, Superb, Kamiq, Karoq in Kodiaq prejeli najnovejšo tretjo generacijo Volkswagnovega večopravilnega sistema. Njegova glavna prednost naj bi bila možnost doslej najbolj obsežnega prilagajanja nastavitev avta.

Glavne nagradnje oziroma dodatki večopravilne enote vključujejo Lauro, digitalno pomočnico, ki ji je moč poveljevati z glasovnimi ukazi. Primaknjeni so spletni radijski sprejemnik, brezžična SmartLink povezljivost, personalizacija preko spleta in še nekaj drugih funkcionalnosti. Dodali so še sodobne USB-C vtičnice v predel pred prestavno oziroma izbirno ročico menjalnika. Dodatno pa ponujajo možnost doplačila tudi za namestitev vtičnice USB-C v predel ob sredinskem vzvratnem ogledalu, četudi se sami malo sprašujemo po njeni smiselnosti.

Z izjemo vstopne različice s 6,5-palčnim osrednjim zaslonom bodo vse nove Škode serijsko opremljene s SIM kartico. Ta bo vozilom omogočala stalno povezljivost z medmrežjem. Glasovna asistentka Laura naj bi bila pravi poliglot. Zmožna naj bi bila sprocesirati običajno izgovorjene stavke v češčini, angleščini, nemščini, italijanščini in španščini. Za povrh tega pa naj bi bil zmožna razumeti tudi enostavne ukaze, izrečene v enem od petnajstih svetovnih jezikov. Tega sicer Čehi niso izrecno potrdili ali ovrgli, a zelo velika verjetnost je, da slovenščina ni med njimi.

Stalna povezljivost s spletom bo dopuščala običajne možnosti spremljanja vremenske napovedi in prebiranje novic o dogajanju po svetu, manj običajna pa je možnost personalizacije vaše Škode preko spleta. Uporabniki si bodo tako lahko nastavili svoje najljubše nastavitve navideznega kokpita, klimatsko-prezračevalnega sistema, ambientalne osvetlitve, radijskih postaj in drugih elementov avta preko aplikacije Škoda Connect. Preko te aplikacije pa bodo lahko vse svoje nastavitve enostavno prenesli tudi v druge modele Škod modelskega leta 2021, ki bodo opremljeno s tem novim sistemom in imele aktivno povezanost v svetovni splet. Je pa Škoda omejila število različnih uporabnikov, ki lahko shranijo svoj profil v posamezno vozilo na 14+1 – 14 poimenskih profilov in eden za naključnega gosta.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Škode z novim večopravilnim sistemom"


mrtwelvetrees
3 leta 9 meseci nazaj

Sam ta storitev stalne povezave preko SIM bo sigurno za doplačilo oz. omejena če ne bo doplačila.

 
Amazon postal lastnik podjetja Zoox
Emisije novih modelov že tretje leto zapored naraščajo