Predstavitve

Brani položaj

Audi A3: slovenska predstavitev

Audi A3 se je dodobra oborožil z vsem, kar model potrebuje za uspešen nastop na trgu, njegov dinamičen videz je dopolnjen s sodobnimi tehničnimi inovacijami na vseh področjih. Zdaj je trg tisti, ki bo pokazal, kako uspešen bo v boju s križanci enakega velikostnega razreda.

Ne želi v ozadje

Med kompaktnimi vozili višjega cenovnega razreda ima družina A3 za seboj uspešno pot, od leta 1996 se je predstavila že v štirih generacijah. Čeprav je bila na začetku omejena na tri- in petvratne kombilimuzine, so se v tretji generaciji pri znamki odzvali na signale s trga in ob nišnem kabrioletu dodali še štirivratno limuzinsko različico. Slednja na našem trgu sicer ni tako zanimiva, a je dobrodošla razširitev ponudbe za ljubitelje klasične elegance.

Audi A3 Sportback (4)Trenutno je verjetno težko predvideti kdaj (ali zakaj) se bo na trgu vozil umirila norija za križanci, dejstvo pa je, da težji, višji in posledično potratnejši modeli v zasledovanju cilja nižanja škodljivih emisij s tega vidika ne morejo predstavljati optimalne izbire. Kljub temu, da (kombi)limuzine trenutno izgubljajo svoj tržni delež, je še toliko bolj pomembno, da so atraktivne in tehnično dovršene, kar A3 vsekakor je.

Videz nove generacije je še bolj poudarjeno dinamičen, pri čemer na sprednjem delu izstopajo maska hladilnika in velike odprtine za zajem zraka, z boka pa vbočena površina vrat, ki je nov element znamkinega oblikovanja. V skladu z oblikovalsko tradicijo pri Audiju posvečajo veliko pozornosti svetlobnemu podpisu. V osnovi so modeli A3 opremljeni s prednjimi žarometi v tehniki LED z dnevnimi lučmi LED, opcijsko pa so na voljo matrični žarometi z digitalnimi lučmi LED, ki jih sestavlja točkovno polje (5×3 elementov), s katerim že na prvi pogled ločujejo tudi različne opremske pakete (S line in S od ostalih).


A3 v številkah – dolžina: 4.343 mm (limuzina 4.495 mm), širina: 1.816 mm, višina: 1.449 mm (limuzina 1.425 mm), medosna razdalja: 2.636 mm, prostornina prtljažnika: 380-1.200 litrov (limuzina 425 litrov).


Audi A3 Sportback (21)Skupaj s pridihom športnosti se številni zunanji oblikovalski elementi prenašajo v notranjost, kjer spredaj kraljuje nova armaturna plošča. Ta s svojo zasnovo in poudarjenimi horizontalnimi linijami izpostavlja občutek prostornosti. Med spremembami v primerjavi s prejšnjo generacijo seveda najbolj izstopa obširna digitalizacija, ki je pred voznika prinesla digitalni prikaz merilnikov in opcijski sistem projekcije potovalnih podatkov na vetrobransko steklo, v osrednji del pa zaslon infozabavnega sistema MMI (diagonale 10,1 oz. 12,3 palcev). Ob splošnem avtomobilskem trendu čiščenja fizičnih gumbov in stikal lahko za novo demonstracijo prestiža štejemo dejstvo, da A3 ohranja nekaj tovrstnih upravljalskih elementov, ki omogočajo prilagajanje osnovnih funkcionalnosti brez odvračanja pozornosti voznika od dogajanja v prometu.

Da so pri Audiju dovzetni za trajnostno naravnano proizvodnjo novih avtomobilov, so tokrat dokazali tudi z uvedbo nekaterih novih materialov (obloge sedežev in tal), izdelanih pretežno iz recikliranih plastenk. Za izdelavo enega vozila A3 s tovrstnimi materiali naj bi predelali več kot sto 1,5-litrskih plastičnih steklenic.

Klasiko dopolnjujejo elektrificirane izvedenke in g-tron

novi motorjiAktualni nabor motorjev sestavljajo 1,5-litrski bencinski 35 TFSI ter dvolitrska dizelska 30 TDI in 35 TDI, ki naj bi se jim v kratkem pridružila še vstopni bencinski litrski 30 TFSI in 1,5-litrski 35 TFSI s tehnologijo blagega hibrida. Predvidoma do konca leta bodo pogonsko paleto razširile še druge različice, dva priključna hibrida (40 TFSIe in 45 TFSIe), model g-tron s pogonom na zemeljski plin ter najzmogljivejši S3.

Štirikolesni pogon quattro bo omejen na močnejše klasične agregate, serijsko bo vključen v modelih 40 TDI in S3 TFSI, opcijsko pa se ga bo dalo naročiti pri 40 TFSI.

Ob različnih opcijskih sistemih, ki poudarjajo možnost prilagajanja dinamike vožnje željam posameznika, so pri znamki ponosni tudi na širok nabor vozniških pomagal, ki povečujejo varnost potnikov.

Audi A3 Sportback je na slovenskem trgu na voljo po cenah od 25.400 evrov, kot limuzina (v predprodaji) pa od 26.350 evrov, pri čemer so kupcem do konca septembra namenili spodbudo v višini 2.600 evrov. Več podrobnosti najdete v priloženem ceniku.

Besedilo in foto: Urška Radolović. Razpredelnica: Audi.

Mnenja uporabnikov

11 komentarjev za "Brani položaj"


29 dni 17 ur nazaj

Zadnji del tega audia in sprednji del novega Golfa naj združijo na eno vozilo=novi fiat multipla 😅😅😅

30 dni 19 ur nazaj

tistega, ki je oblikoval to armaturko, bi bilo potrebno takoj odpustiti

wildbliw
30 dni 2 ur nazaj

Moteča sta le tista dva zračnika na vsaki strani volana (kot, da je to najpomembnejša stvar na celem svetu) in izgledata zelooooooo grdo. Če bi ju vkomponirali diskretno, kar ne pomeni, da bi s tem bilo omejeno prezračevanje, bi celotna notranjost bila čisto ok.

Locher
30 dni 2 ur nazaj

Meni je pa armaturna plošča izjemno všečna. Zadnji del mi pa sploh ni všeč in se po moje lahko kosa s sprednjim delom golfa 8.

Firediver
30 dni 18 ur nazaj

Še prej pa tistega, ki je to odobril, da je šlo v proizvodnjo.

1 mesec 1 dan nazaj

Ta mali podaljšek prednji luči mi sploh ni jasn. Lepše bi bilo če ga ne bi bilo…

wildbliw
1 mesec 1 dan nazaj

Meni se pa zdijo zadnje luči popolnoma mimo. So res morali se zgledovati po A klasi, ki je ponesrečena? Spredaj malo preveč nakičen, s strani pa se vidi, da sramežljivo zaostaja za trendi, ki jih je zastavila Toyota in jim sledi Audi pa še kakšen. Spet en povsem korekten avto, ki pa z ničemer ne izstopa in težko rečem, da je oblikovno povsem dovršen (tako, kot npr. A4 ali pa Q8).

Firediver
1 mesec 1 dan nazaj

No, vsaj trudijo se kakšen detajl več vgraditi v obliko, čeprav je res, da izgleda vse skupaj preveč kockasto/odsekoma ravno in brez dolgih mehkih krivulj.
Mar morajo še vedno slediti nemški “hard line” oblikovanju? So krivulje samo za Azijce (ki sicer res, da tudi šmirajo z ravnimi odseki, ampak po svoje)?

Tommaazz
1 mesec 1 dan nazaj

WOW pa še celo dve leti garancije ti dajo za opulenega 30 jurjev vredenga Audija 🙂 …ne hvala in še enkrat ne hvala 🙂

xxl
1 mesec 1 dan nazaj

Ma hebi se audi s svojimi doplačili in posledično astronomskimi cenami. Niti v S-line ni avtomatske klime brez doplačila, kaj šele ostalo. Marš.

Locher
1 mesec 1 dan nazaj

To je bistvo tega avtomobila.

 
Baza znamke
Za bolj raznovrstno ponudbo