Predstavitve

Še dve izvedenki za aktiven življenjski slog

Ford Focus Active: slovenska predstavitev

Pri slovenskem zastopniku so v ponudbo modela Focus dodali dve karoserijski izvedenki posebnega, terensko navdahnjenega paketa opreme Active.

Če se spomnite, smo o kombilimuzinski in karavanski različici modela Ford Focus že pisali ob predstavitvi, tako da je pravzaprav edina velika novost, da sta zdaj na voljo tudi na našem trgu. Tu jima napovedujejo svetlo prihodnost, saj naj bi (predvsem na račun karavana) po napovedih predstavljali kar petino prodaje modela.

Ford-focus-active-_low_4187Model Focus Active, ki ga izdelujejo v Fordovem obratu v Saarlouisu v Nemčiji, pri znamki označujejo za križanca na račun robustnejšega oblikovanja, ki ga dopolnjuje 30 mm večji odmik od tal, nekoliko višji položaj sedenja in drugačna konfiguracijo podvozja. Prednastavljene serijske tri vozne načine Focusa tako dopolnjujeta  Slippery (spolzko) in Trail (makadam). Za aktivne uporabnike ima izvedenka Active dodane še serijske strešne nosilce v črni barvi, zaščitno ploščo podvozja spredaj in zadaj ter precej plastičnih zaščit (kolesnih lokov in pragov). V notranjosti je Focus Active prepoznaven po črno – modri kombinaciji.

FORD_2018_FOCUS_ACTIVE__13-MediumPogonska paleta zajema 1,0- in 1,5-litrske bencinske motorje EcoBoost z močjo do 134 kW (182 KM) ter 1,5- in 2,0-litrske dizelske motorje EcoBlue z močjo do 110 kW (150 KM), ki jih lahko dopolnjujeta šeststopenjski ročni ali osemstopenjski samodejni menjalnik. Tudi Focus Active ima v ponudbi enak nabor naprednih vozniških pomagal kot ostale različice modela.

Focus Active je ob Fiesti Active in Ka+ Active že tretji član Fordove družine Active, njegove cene pa si lahko ogledate v priloženem ceniku modela Focus.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Summit Motors.)

Mnenja uporabnikov

14 komentarjev za "Še dve izvedenki za aktiven življenjski slog"


chad
3 meseci 21 dni nazaj

Hmm,,,..kaj pa če bi se namesto o predragih cenah, začeli pogovarjati o naših prenizkih dohodkih zaradi preobdavčitve na dohodke in še marsikaj? kaj če smo preobdavčeni zato, ker pustimo drhali, da se polni z izgubljenim delom pobranih davkov preko tisoč načinov za črpanje denarja? kaj če bi se počasi prebudili in zahtevali, da nas politika neha bremzat in nam ustvarjat lažno vero, da je tisoč eurov neto magična meja, ki je večina ne sme in ne more preseči? Sobotni Utrip je bil najbrž prvi, ki je narodu nalival čistega vina, z lepim sporočilom na koncu: prebujamo se vsako jutro, prebudili se pa še nismo.

muc396
3 meseci 22 dni nazaj

Nekaj let počakam, pa bo cena realna in avto bolj dodelan. Mi je pa všeč: praktičen karavan. Tudi 4×4 bi mu dobro sedel. Samo ne za vožnjo po travnikih in naravi, 300 kosmatih!!

vinci
3 meseci 25 dni nazaj

Cene za Audija A1 se začnejo… Potem ima ta Ford kar normalne cene.

xxl
3 meseci 25 dni nazaj

Kdo pa pravi, da A1 ni predrag? Nobeden nima normalne cene.

vinci
3 meseci 26 dni nazaj

Seveda sta oba predraga ampak Audi A1 spada v razred nižje potem Ford ni predrag.

DX5050
3 meseci 25 dni nazaj

Kje je 4×4??

frgo
3 meseci 25 dni nazaj

Tudi brez tega je pogled na cenik kot bi gledal cenik audija allroad

Novinec1968
3 meseci 25 dni nazaj

Če bi zgolj pogledal Audi Allroad cenik, bi lahko videl, da temu ni tako. Najcenejši Allroad je bistveno dražji od najdražjega Focusa (gledano na veljavne cenike).
Kaj si res mislil da boš za 35k dobil Allroada? Cenim optimizem, vendar težka bo, če pa ti uspe, potem vse spoštovanje.
“Nocoj so dovoljene sanje, jutri je nov dan.”

frgo
3 meseci 25 dni nazaj

who cares kakšne so cene audija v resnici

Novinec1968
3 meseci 25 dni nazaj

You mention it first, I guess you care a lot
Sedi dve.

frgo
3 meseci 25 dni nazaj

Je res, samo meni je tako kot verjetno vsakomur jasno kolikokrat dražji je audi v resnici. Samo eni pač čutite neizmerno potrebo po podučevanju in razkazovanju intelekta.

xxl
3 meseci 25 dni nazaj

Frgo, meni je jasno kar želiš povedat.

xxl
3 meseci 25 dni nazaj

To bi mogoče bilo za mene, ampak, tako na hitro, cene so pa res bolane, kljub promocijskem popustu. Nekaj stvari je treba še doplačat. Bomo videli čez kakšno leto, vsekakor si ga bom ogledal. Pretirano lep mi sicer ni, bi pa verjetno imel karavana, ker mu povišano podvozje nekako bolj pristoji.

Locher
3 meseci 25 dni nazaj

Toliko res ne dam za Focusa. Focus mi je bil vedno všeč za vozit’, ampak za tako ceno ga lahko kar imajo.

 
Med letošnjimi aduti znamke
Novodobni hibridni junak