Predstavitve

Za dober vtis

Mercedes-Benz razred V: slovenska predstavitev

Verjetno ni težko razumeti, zakaj bi se človek najraje vozil v Mercedes-Benzovem razredu V izključno v najbolje opremljenih izvedenkah. Takrat se namreč pokaže prava prednost, ki jo ima pred podobno prostornimi vozili za prevoz potnikov.

Upravičeno ponosni

Razred V je v paleti slovenskega zastopnika pomembna zvezda, saj za razredom B zavzema drugo mesto po številu prodanih enot. Razlagajte si to po želji, meni pa se zdi zanimivo, da sta prav manjši enoprostorec in velikoprostorec na vrhu nakupovalnega seznama.

Mercedes-Benz razred V (14)Ne gre za nov pristop, znamke so že pred časom preuredile nekdanje potniške kombije v vozila, ki v notranjosti kar se da spominjajo na osebne avtomobile. Tudi pri razredu V je bila preobrazba dodatno podkrepljena z različnim poimenovanjem, s katerim so ločili “delovne” dostavnike za prevoz potnikov od elegantnejših različic z dodatki za čim večje udobje in prijetno počutje potnikov, pa naj gre za poslovno ali zasebno rabo.


Razred V v številkah (vrednosti za kratko-dolgo-ekstra dolgo izvedenko) – dolžina: 4.895-5.140-5.370 mm, širina: 1.928 mm, višina: 1.880 mm (+48 mm z osn. nos. prtljažnika), medosna razdalja: 3.200-3.200-3.430 mm, prostornina prtljažnika: 610-1.030-1.410 litrov, največje možno število sedežev: 8.


Mercedes-Benz razred V (3)Prenova je razredu V na zunanjosti prinesla spremenjen prednji odbijač z izrazitejšimi odprtinami za zajem zraka, drugačno masko (tudi v povezavi s paketi opreme), pa nove barve in nabor platišč. V notranjosti so v ospredju kvaliteta in končna obdelava materialov,  prenovljena je armaturna plošča z zdaj že dobro prepoznavnimi odprtinami zračnikov, duh dobe pa je osvežil tudi merilnike z novo grafiko ter vozniku priskočil na pomoč z razširjenimi asistenčnimi sistemi.

Vzdolžni pomik sedežev je enostavnejši na račun izboljšanja sistema sedežnih drsnikov z integriranimi koleščki. V najbolj razkošnih izvedenkah, ki imajo prostora za 6 potnikov, sta opcijsko na voljo nova luksuzna sedeža druge vrste, pri čemer paket med drugim vključuje klimatizacijo usnjenih sedežev, dodatno povečan naklon naslonskega dela in podporo za stopala.

Zaenkrat dizel

Mercedes-Benz razred V (1)Kljub temu, da je Mercedes-Benz z dodobra razvitim konceptom EQV v Ženevi napovedal serijsko različico električnega dostavnika za leto 2021, so trenutno v ponudbi le pogonske različice dizelskega dvolitrskega aluminijastega štirivaljnika OM654 s 120 (V 220 d), 140 (V 250 d) ali 176 (V 300 d) kW. Agregat je zaenkrat na voljo izključno s samodejnim menjalnikom 9G-Tronic, ročni menjalnik (za katerega predvidoma ne bo posebnega zanimanja) pa naj bi razširil paleto v zadnjem kvartalu letošnjega leta.

Cene za prenovljeni razred V se pričenjajo pri 43.600 evrih za V 220 d v kratki različici s paketom opreme Rise, na zgornjem delu pa brez dodatkov skoraj dosežejo sto evrskih tisočakov – podrobnosti si lahko ogledate v ceniku. Ljubiteljem kampiranja namenjena izvedenka Marco Polo je na voljo od 57.635 evrov dalje (povezava na cenik).

Besedilo in foto: Urška Radolović.

Mnenja uporabnikov

7 komentarjev za "Za dober vtis"


Ivan36
1 leto 15 dni nazaj

Sem letos opazil, da ima novi VITO kar očitno nižje predje steklo in blatnike pod 130cm nad prvo osjo vozila, da našim kretenom od DARS ne bo potrebno plačevati vinjete za Kombije! A ima V razred enak prednji konec?

mavrica
1 leto 11 dni nazaj

Kaj ima to veze, da ima novi VITO kar konkretno nižje prednje steklo, če je bil že njegov predhodnik izvzet vinjete 2b?

VW-T4
1 leto 15 dni nazaj

Ampak, če kupiš kombi za več kot 40.000e mislim, da je zadnja stvar, ki te gane to, ali je vinjeta 100 ali 200e…

Firediver
1 leto 15 dni nazaj

Ne boš verjel kaki skopuhi so ravno s tako dragimi koretami…

srcnik
1 leto 15 dni nazaj

Ja, ker jih imajo na lizing 🙂

Tattoo-
1 leto 15 dni nazaj

Kaj ima pa to veze če je na leasing…tudi obrok za leasing moraš (vsak mesec) plačati, drugače ti ga hitro vzamejo! 😉

Locher
1 leto 9 dni nazaj

Tattoo-, leasing dobi vsak tudi tak, ki si predmeta leasinga racionalno “ne more” privoščiti.

 
Še lepši?
Električni mačkon