Novice

Continental razvija električni turbo polnilnik

Pri Continentalu so najavili, da pospešeno razvijajo električni turbo polnilnik, s katerim bodo konkurirali francoskemu Valeu. Slednji se bo namreč že naslednje leto vrtel v nekaterih serijskih Audijevih modelih.

Pri Audiju so že v lanskem letu predstavili RS 5 TDI Concept, ki mu električno turbo puhalo pomaga, da dodobra izniči tako imenovano turbo luknjo pri nizkih motornih vrtljajih. Omenjena električna pomoč namreč pripomore, da se lopatice kompresorja zavrtijo vse do 70.000 vrtljajev v minuti, s čimer je odzivnost bistveno boljša, avto pa pospešuje bolj zvezno. Audijev turbodizelski motor sicer razvije kar 385 »konj« ter se ponaša s kar 750 Nm navora že pri 1.250 vrtljajih.

Podoben električni pripomoček sedaj pripravljajo tudi pri Continentalu, kar je potrdil tudi Jose Avila, član uprave omenjenega podjetja. Njihov izum bo, enako kot pri konkurenčnem Valeu, uporabljal 48-voltni električni sistem. Nenazadnje se pri Continentalu nenehoma prilagajajo zahtevam trga in novodobnim trendom, ki že nekaj časa vodijo v smeri čim boljše izkoriščenosti motornega potenciala. Continental sicer že od leta 2011 proizvaja turbinske polnilnike, ki jih uporabljajo v koncernu BMW pri modelih BMW i8 ter Mini Cooper.

Avtomobilizem.com (Vir: autonews.com. Foto: Gašper Pirman.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Dvomilijonti Defender v posebni izvedbi
Sreda je dan za Giulio