Novice

Evropska prenova za Ford EcoSport

Ford EcoSport s svojim čokatim in povsem ”neevropskim” videzom ni očaral kupcev na stari celini, zato je ameriški proizvajalec poskrbel za prenovo in bo znova poskusil prepričati trmaste Evropejce.

Pri Fordu pravijo, da prenovljeni EcoSport poleg lepotnih olepšav prinaša še izboljšane vozne lastnosti, pa tudi večjo založenost z dodatno opremo. Med izrazite izboljšave se uvršča še občutno izboljšana zvočna izolacija, boljša tesnila ob stopalkah in uglajeno delovanje pogonskega sklopa za večjo trajnost.

Zadnje rezervno kolo, ki je bilo nameščeno na prtljažna vrata, je bil prepoznaven znak EcoSporta, vendar ravno zaradi tega mali športni terenec ni nikoli postal priljubljen med kupci. S prenovo so ga pri Fordu odstranili in, namesto rezervne pnevmatike, v prtljažni prostor namestili komplet za popravljanje preluknjane pnevmatike. Ford, v sklopu dodatne opreme, ljubiteljem klasike ponuja tradicionalno namestitev rezervnega kolesa, a najverjetneje se bodo le redki odločili za to možnost.

V Veliki Britaniji bodo sprva na voljo trije agregati – litrski in 1,5-litrski bencinski agregat ter 1,5-litrski dizelski agregat, ki je za 3 kilovate močnejši (70 kw) in obenem najvarčnejši s povprečno porabo 4,4 litra. Na Otoku so so med prvimi razkrili tudi uradne cene. Za osnovno različico z nameščenim 1,5-litrskim Ti-VCT je potrebno odšteti 14.245 funtov, kupci pa bodo prva vozila dobili šele oktobra.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, worldcarfans. Foto: Ford)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Evropska prenova za Ford EcoSport"


berlonso
8 leta 9 meseci nazaj

Se strinham, dodal bi da je celota mimo… Mi je pritegnil pogled na parkiriscu samo zato ker tako grdega avta mislim da se nisem videl v zivo…

a_sist
8 leta 9 meseci nazaj

prednja maska mi je popolnoma mimo.

 
Magna Steyr še v izdelavo BMW-jeve serije 5
Nova generacija Audija R8 ne pozna kompromisov