Novice

Nastal je DS Performance

Znamka DS je, nedolgo po začetku samostojne poti znotraj skupine PSA, objavila osnovanje novega oddelka za motošport DS Performance, ki bo v prihodnosti domoval v centru odličnosti PSA Excellence v Satoryju.

Inženirji DS sodelujejo pri sestavi novega električnega dirkalnika DSV-01, kjer so razvili pogonski agregat (elektromotor, menjalnik), hladilni sistem, zadnje vzmetenje in prenosnik moči, pri sistemu za upravljanje motorja pa so združili moči s proizvajalcem Magnetti Marelli.  V drugo sezono Formule E se kot samostojen oddelek pod taktirko Yvesa Mattona podajajo kot podpora novo osnovani ekipi DS Virgin Racing, kjer bodo voznikoma Samu Birdu in Jean-Ericu Vergneju omogočali doseganje najboljših možnih rezultatov.

“DS Performance je več kot le laboratorij za raziskave in razvoj, je tudi razstavna vitrina tehnološkega znanja in avantgardnega duha znamke DS. Povsem samoumevno je, da smo se za izdelavo električnega dirkalnega avtomobila DSV-01 obrnili na Yvesa Mattona in njegovi ekipi, ki sta večkratna šampiona v pokalih WRC in WTCC,je ob dogodku izjavil  Yves Bonnefont, izvršni direktor znamke DS.

DS Virgin Racing
DS Virgin Racing

Ekipa DS Virgin Racing je hkrati razkrila nov videz dirkalnika, ki ga bosta Bird in Vergne vozila na zaključnih dneh testiranj pred začetkom nove sezone Formule E v Donington Parku 24. in 25. avgusta. Celostna podoba združuje elemente znamk DS in Virgin, pri čemer ohranja značilne rdeče in kromirane elemente ter vijoličast pokrov baterije iz pretekle sezone. Sam Bird je ob razkritju povedal, da komaj čaka prvo dirko sezone 17. oktobra v Pekingu, ko bo lahko pokazal novo podobo vsem gledalcem na lokaciji ter preko TV zaslonov.

 

Avtomobilizem.com (Vir: PSA, Carscoops. Foto: Gašper Pirman, DS Virgin Racing.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Četrta generacija hibridnega Priusa bo predstavljena 8. septembra
Slovo Seatovega enoprostorskega modela Altea