Novice

Nov Fordov raziskovalni center

Ford je pred dnevi v Silicijevi dolini odprl nov napredni raziskovalni center, v katerem bodo razvijali tehnologije, povezane z avtonomno vožnjo in povezljivostjo med vozili.

V mestu Palo Alto, kjer ima sedež podjetja tudi Tesla, stoji najnovejši raziskovalni in inovacijski center. S tem se pridružuje obstoječemu omrežju Fordovih raziskovalnih objektov v Dearbornu v ameriški zvezni državi Michigan ter v nemškem Aachnu.

Ford je v Silicijevi dolini že leta 2012 odprl odprl pisarno, vendar bo po novem pod isto streho delovalo 125 raziskovalcev, inženirjev in znanstvenikov. Ford načrtuje, da se bodo v najnovejšem centru osredotočili na razvoj tehnologije za avtonomno vožnjo in povezljivosti med vozili. Eden glavnih programov, ki jih bodo razvijali, je možnost nadzora domačega termostata in alarmov preko multimedijske enote Sync, kot tudi vgradnje OpenCX platforme v multimedijski sistem, s katerim bi lahko pridobivali podatke o uporabniku.

Vsi eksperimentalni programi slonijo na načrtih, ki jih je Ford predstavil na sejmu potrošniške elektronike CES. S 25 različnimi globalnimi eksperimenti mobilnosti želijo poskrbeti za nenehen razvoj podjetja in v svoja vozila vključiti napredno tehnologijo. Kljub temu, da pri Fordu niso najavili, kdaj želijo na ceste poslati svoje avtonomno vozilo, bo do tega očitno prišlo v bližnji prihodnosti, saj bodo v Palo Altu še razširili obseg sodelovanja z univerzo Stanford, ki so ga začeli v letu 2013.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority, Foto: Ford)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Nov Fordov raziskovalni center"


xxl
9 leta 2 meseci nazaj

Počasi bodo morali proizvajalci avtomobilov nehat s poudarjanjem voznih lastnosti in užitkov v vožnji.Kašen pomen to ima,če avto pelje tebe,ne pa ti njega?

 
Prihaja prvi Renaultov križanec segmenta C
Orjaški Stig na poti v Varšavo