Novice

Novomeški ForFour v maskirni obleki

V galeriji si lahko ogledate najnovejše fotografije novega Smarta ForFour, ki si platformo in proizvodne zmogljivosti novomeške tovarne Revoz deli z Renault Twingom.

Tako kot ForTwo je tudi najnovejši ForFour razvit skupaj z Renaultom. Tako lahko predvidevamo, da bo tudi ForFour imel pogon na zadnji kolesi in motor zadaj. Uradna predstavitev najnovejšega mestnega malčka bo na letošnjem pariškem oktobrskem salonu.

Oblikovne smernice so pri Smartu nakazali že na  lanskem frankfurtskem salonu. S konceptom FourJoy so pokazali osnovno obliko štirisedežnika. Vanj je bil vgrajen 55 kW električni motor z litij-ionskimi baterijami. Po zagotovilih proizvajalca bo omenjeni električni motor na voljo v obeh karoserijskih različicah. Poleg električnega motorja bo ForFour lahko poganjal tudi novi  trivaljni 1,0-litrski bencinski motor. Na voljo bo v atmosferski različici s 75 ”konji” ali kot turbinsko gnani motor s 85 ”konji”. Motor bo sodeloval s šeststopenjskim ročnim menjalnikom ali sedemstopenjskim samodejnim menjalnikom z dvojno sklopko.

Pri Smartu so poudarili, da je ForFour ključnega pomena za nadaljnjo prihodnost družbe. Tudi  pri Daimlerju se zavedajo, da trg malih mestnih vozil narašča in si želijo uspešnega prodora na trg. V prihodnosti upajo na še bolj poglobljeno sodelovanje z Renault-Nissanom.

Avtomobilizem.com (Vir, foto: Autocar)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Odštevamo do Ženeve 2014
Volvo V40 D4 z novimi pogonskimi sklopi Drive-E