Novice

Poslavlja se Mercedes-Benz CLS Shooting brake

Mercedes-Benz je leta 2012 predstavil atraktivnega karavana iz družine CLS in navdušil številne ljudi širom sveta. Po le eni generaciji so se pri nemškem proizvajalcu vozil odločili, da se družini CLS v letu 2018, ko bo na ceste zapeljala tretja generacija, ne bo pridružila karavanska različica CLS Shooting brake.

Sliši se neverjetno, vendar všečni karavan ni bil najbolj priljubljen pri kupcih, zato bo leta 2018, s prihodom nove generacije modela CLS, ukinjen. Po poročanju britanske revije Car je bil projekt že potrjen in pripravljen, toda vodilni možje so se zadnji trenutek odločili in prižgali rdečo luč za CLS Shooting brake, predvsem zaradi slabe prodaje na ameriškem in kitajskem trgu.

Še pred časom so nemške premijske znamke obvladovale praktično vsak nišni segment, ki so ga lahko našle. Največ težav proizvajalcem trenutno povzroča slaba prodaja na Kitajskem, kriza v Rusiji in stagniranje na Bližnjem vzhodu, zato se odločajo za ukinitev posebnih modelov, ki so bili najbolje prodajani ravno na teh trgih.

Namesto nišnih produktov se raje usmerjajo v bolj popularne segmente, kot je naprimer segment športnih terencev, z varčevalnimi ukrepi pa obenem ukinjajo tudi nepotrebne različice. Audi se pripravlja na prenehanje proizvodnje trivratnega A3, BMW in Mercedes-Benz pa bosta prav tako ukinila trivratni različici na svojih vstopnih modelih, seriji 1 in razredu A.

K sreči Mercedes-Benz ponuja nedavno predstavljeni manjši CLA Shooting brake, ki bo z nižjo ceno iskal kupce tudi po Evropi. CLS bo s svojim videzom najverjetneje ohranil vrhunski videz, tako kot največja tekmeca, Porsche Panamera in Audi A7, pa bo ponujal bolj uporaben prtljažni prostor in izboljšano ergonomijo.

Avtomobilizem.com (Vir: Carmagazine. Foto: Mercedes-Benz)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Poslavlja se Mercedes-Benz CLS Shooting brake"


esem
8 leta 7 meseci nazaj

To grdobo označevat kot všečno – potem ko jo kupci in MB odpilijo, se zdi pogumno in zelo subjektivno .
To je en daleč najgrših MB-jev zadnjega pol stoletja in več. Ponavlja nekatere napake R-ja (ki se verjetno predvsem zaradi oblike ni prijel), dodaja svoje – npr totalno radikaliziranje večine največjih kiksov MB dizajna zadnjih nekaj let (spredaj neelegantna naduvanost, zadaj oz vse za C stebričkom totalen poden, zadnje stranske šipe, luči in potlačenost pečejo oči).
Očitno nisem edini, prodaja je mizerna, zato ban.

Firediver
8 leta 9 meseci nazaj

Meni mi deluje, da je lep bil preden je dobil udarec “na gobec” in ima sedaj pač tako izstopajočo masko..kot da je spredaj preveč “masiven” – da ne rečem deformiran – glede na ostale linije.

Veronika.borghesi
8 leta 9 meseci nazaj

Škoda. Je lep…

 
Seat malenkostno prenovil Alhambro
Sedem sedežev za novo Hondo CR-V