Novice

Audi napada razred kupejevskih športnih terencev

Pri bavarskem Audiju intenzivno pripravljajo svojega najbolj prestižnega predstavnika razreda Q, ki naj bi se spopadel z BMW X6, Mercedes-Benzom GLE Coupe in Range Roverjem Sport. Prestižnež s štirimi krogi na maski naj bi se med kupci pojavil že čez dve leti.

Prvi mož proizvajalca iz Ingolstadta, Rupert Stadler, je že pred prihodom modela Q8 najavil, da bo le-ta, ob modelu A8, predstavljal vrh Audijeve ponudbe. Z njim pa želijo zavzeti čim več trgov, kjer hlepijo po tovrstnih modelih (Rusija, Kitajska, ZDA).

Novi Audi Q8 se bo sicer tehnično naslanjal na »sestrski« model Q7, s katerim si bo delil novo platformo MBL (2.990 mm medosna razdalja) ter pogonske sklope. Novega Q8 tako ne bo moč spregledati na cesti, saj bo meril v dolžino kar 5,05 metrov, v širino 1,97 metra ter bo visok 1,69 metra. Zaradi lahke gradnje, pri kateri bodo uporabili precejšnje količine aluminija, pa naj bi bil osnovni model celo lažji od dveh ton.

Pod motornim pokrovom avtomobila, ki naj bi v Veliki Britaniji stal od 55.000 funtov dalje (Q8 3.0 TDI), se bodo vrteli turbobencinski in turbodizelski agregati V6 in V8, pri čemer naj bi vrh ponudbe predstavljal štirivaljni dizelski V8 s tremi turbo puhali, ki ga lahko najdemo že v modelu SQ7. V skladu z novodobnimi okoljevarstvenimi smernicami pa bodo ponudili tudi priključni hibrid, ki ga ustvarjajo skupaj s »sestrskim« Porschejem.

Novi Q8 naj bi proizvajali v obratu v Bratislavi, kjer že izdelujejo model Q7.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Autocar.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Megane R.S. bo na voljo le kot petvratna različica
Zaključna serija Mercedes-Benza CLS