Novice

Audi prižgal zeleno luč za Q9

Audi je potrdil, da razmišljajo o izdelavi novega športnega terenca. Nastal naj bi model Q9, ki bo še večji od trenutnega Q7. Prečrtali pa so možnost izdelave malega mestnega avtomobila z osnovo v Volkswagnovemu up!-u.

”Ne vidimo potrebe po vozilu, manjšemu od A1. Smo precej zadovoljni s prodajo. 120.000 prodanih enot z obilico dodatne opreme nam prinaša razmeroma dober zaslužek,” je dejal izvršni direktor Rupert Stadler.

Stvari so nekoliko drugačne, kar se tiče Audijevih športnih terencev. V prihodnje načrtujejo razširitev linije na novega, največjega člana družine Q. ”Želimo razširiti ponudbo športnih terencev in s tem še povečati tržni delež. Do leta 2020 bo naša družina modelov Q štela kar 45 % vseh prodanih vozil,” je na to temo govoril Stadler.

Izvršni direktor ni zaskrbljen zaradi morebitne prepozne napovedi njihovega največjega vozila – kljub temu, da so konkurenti že napovedali ali izdelujejo povečane različice SUV vozil. Bentley in Lamborghini sta že pred časom potrdila prihod velikega športnega terenca, tudi BMW je z X7 že storil ta korak, na trg pa prihaja tudi Range Rover s podaljšano karoserijo.

Stadler je na koncu še poudaril: ”Q9 bomo izdelali predvsem zato, ker to počnejo tudi naši tekmeci,” in dodal, da lahko v Q9 pričakujemo tudi e-tron priključnega hibrida. Kdaj natančno bo Q9 zapeljal na ceste, še ni znano.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Audi)

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Audi prižgal zeleno luč za Q9"


LukL
9 leta 11 meseci nazaj

JG2, pa si mogoče pomislil, da je lamborghini v audijevi lasti, in da bo si bo Q9 verjetno delil platformo podvozje motor z lamborghinijevim terencom? Torej audi praktično na ta način znižuje stroške razvoja lamborghinija…

JG2
9 leta 11 meseci nazaj

No na Kitajskem bodo verjetno kaj prodali, pa ne velik, za šejke je pa Audi premalo prestižen, bil, je in še dolgo bo.

Zanesenost
9 leta 11 meseci nazaj

Ja kajpa na Azijske trge si pozabil. Pa na šejke,.

JG2
9 leta 11 meseci nazaj

Kar tvegano tole početje. Audi se bo pač moral sprijazniti s tem da ni tekmec (Bentley-a, Range Rover-ja, Maserati-ja, Lamborghini -ja…). Audi že sedaj (no pa Bmw-tudi) zelo težko proda avtomobile nad 100.000 eur. Dobre prodaje nimajo niti s Q7, potem pa še priznajo, da vejo da prodali ne bodo ničesar ampak ker si lahko privoščimo izgubo (seveda saj imajo vzadaj WV) bodo naredili Q9 in s tem naj bi dosegli kaj, si dvignili image, jaz dvomim, prej obratno.

 
Zmaga na rallyju Lanterna za Roka Turka
Opel praznuje 25 let katalizatorja