Novice

Fiat dviguje napetost pred prihodom športnega 124

Entuzijasti že nekaj časa pričakujejo prihod Fiatovega roadsterja 124, sedaj pa je italijanski proizvajalec s pomočjo treh risb dvignil evforijo svetovne javnosti.

Po zadnjih indicih bo Fiat obudil ime 124 in predstavil nov dvosedežni roadster, ki si bo večino svojih komponent delil z odlično Mazdo MX-5. Italijanski proizvajalec vozil naj bi prvotno nameraval namestiti značko na vozilo Alfa Romeo, vendar so se zbali, da bi se kupci ustrašili emblema Alfe na avtomobilu, ki bo izdelano na Japonskem. Fiat sicer proizvaja svoja vozila po celem svetu, model 500 na Poljskem in Mehiki, 500L v Srbiji in Tipa v Turčiji, zato bo prihod vozila, izdelanega ne Japonskem, za kupce znamke Fiat manjši šok, kot bi to bilo pri Alfi Romeo, ki izdeluje vozila izključno v Italiji.

Kot smo lahko videli v neuradnih, računalniško ustvarjenih in vohunskih fotografijah, bo imel Fiat 124 zelo podobne ali celo identične proporce kot MX-5, vendar bo nekoliko spremenjen njegov zunanji videz. To lahko vidimo še s skic, kjer sta vidna poudarjena stranska linija in nabit zadek. Predvideva se, da bo pod pokrovom motorja nameščen 1,4-litrski prisilno polnjen bencinski agregat MultiAir z različnimi nazivnimi močmi, najšibkejši naj bi imel vsaj 103 kilovate. S težo pod 1.000 kilogrami in Miatinimi voznimi lastnostmi bi znal biti Fiat 124 Spider eno najbolj vozniško zabavnih vozil.

Glede na prihod uradnih risb bi lahko Fiat svoj novi model predstavil že na prihajajočem avtomobilskem salonu v Los Angelesu.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Fiat.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Japonskim proizvajalcem je prekipelo: konec sodelovanja s Takato
Peugeot Slovenija in Citroen Slovenija v švicarske roke