Novice

Hyundai v študiji virtualnega kokpita predvideva volanske zaslone na dotik

Skladno s trendi, ki jim sledi večina avtomobilskih proizvajalcev, tudi tokratna študija kaže na dejstvo, da v avtomobilih prihodnosti najverjetneje res ne bomo občutili pomanjkanja zaslonov.

Pri korejskem avtomobilskem proizvajalcu so prikazali novo zamisel virtualnega voznikovega okolja, ki združuje obstoječe in prihajajoče tehnološke rešitve v testnem modelu i30. Za ta model so se po besedah Regine Kaiser, ene od vodilnih inženirk v Hyundaijevem evropskem tehnološkem centru, odločili v dokaz, da moderne tehnološke rešitve niso vedno vezane na avtomobile višjih razredov. Pri Hyundaiju so namreč mnenja, da bi morale biti inovacije dostopne širšemu krogu kupcev.

Predstavljene tehnološke rešitve so plod štirih faz razvoja voznikovega okolja v vozilih Hyundai, s katerimi so pričeli v letu 2015. Končni rezultat so predstavili v sedaj objavljeni študiji notranjosti modela i30, kjer so volan opremili z dvema zaslonoma na dotik, ki so ju povečali in ergonomsko prilagodili. Z namenom prilagoditve individualnemu uporabniku je možno spreminjati videz ikon in jakost haptičnega odziva, obenem pa so Hyundaijevi inženirji implementirali interakcijo med volanom, instrumentnim prikazovalnikom in osrednjim zaslonom.

Tudi instrumentni prikazovalnik je bil deležen določenih sprememb v primerjavi s predhodnikom, saj so ga zamenjali z večplastnim zaslonom (MLD – Multi Layer Display), ki dopušča tudi možnost tridimenzionalnega prikaza in naj bi vozniku najpomembnejše informacije predajal z manj odvračanja pozornosti s ceste. Podatki, prikazani na volanskih zaslonih, se prilagajajo v odvisnosti od pogojev vožnje in izbranega načina na instrumentnem prikazovalniku. Voznik ima možnost nastavitve petih različnih gumbov na zaslonu, podobno kot si lahko prilagodimo zaslon pametnega telefona.

Pri razvoju predstavljenih rešitev so veliko pozornosti posvetili tudi varni uporabi in odvračanju voznikove pozornosti. V sodelovanju z Inštitutom prometnih ved Würzburg (WIVW) so naredili serijo testov, s katerimi so pokazali, da je nivo odvračanja voznikove pozornosti v vseh testnih scenarijih in primerih uporabe znatno nižji od omejitev mednarodno priznanih združenj za varnost v prometu AAM in NHTSA.

Avtomobilizem.com (Vir: Hyundai, Motor Trend. Foto in video: Hyundai.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Hyundai v študiji virtualnega kokpita predvideva volanske zaslone na dotik"


mrtwelvetrees
1 leto 1 mesec nazaj

Study ? prej stupidity.

 
Daimler, BMW in Volkswagen obtoženi dogovarjanj glede rabe tehnologij zmanjševanja škodljivih emisij
Nova generacija modela Cupra Leon tudi kot priključni hibrid