Novice

ID.7 Tourer, prvi Volkswagnov električni karavan

Volkswagen si želi s svojimi električnimi modeli vse bolj nagovarjati tudi družine. Eden ključnih modelov pri prepričevanju bo ID.7 Tourer. Karavanska različica limuzine ID.7 poleg velikega prtljažnika prinaša še zmogljivejšo baterijo s 86 kilovatnimi urami, ki bo proti koncu leta na voljo tudi v običajnem ID.7.

ID.7 Tourer bo imel na voljo dva baterijska paketa. Tisti s 77 kilovatnimi urami je enak kot pri limuzinskem ID.7, nekoliko zmogljivejši s 86 kilovatnimi urami pa bo vsaj nekaj mesecev ekskluzivno na voljo le s karavanom. Dodatne kilovatne ure prinašajo tudi daljši doseg, ki v tem primeru po merilnem ciklu WLTP znaša 685 kilometrov.

Zmogljivejša baterija, močnejše polnjenje

Vsak, ki bo ob nakupu izbral zmogljivejšo in dražjo baterijo, bo z njo dobil tudi hitrejše polnjenje. Pri šibkejši bateriji jeVolkswagen ID7 Tourer avtomobilizem.com_3 namreč moč polnjenja omejena na maksimalnih 175 kilovatov, pri novi bateriji pa je moč polnjenja možna z največ 200 kilovati. Kot pravijo pri Volkswagnu, se bo baterija v tem primeru od 10 do 80 odstotkov napolnila v 28 minutah. Neodvisno od izbire baterije pa je omejena moč elektromotorja. Za zdaj ni na voljo štirikolesno gnane različice z dvema elektromotorjema, vsak ID.7 poganja elektromotor na zadnji osi z 210 kilovati.

Kakšen je v primerjavi s karavanskim Passatom?

Seveda so Nemci razkrili tudi večino podrobnosti potniške kabine. Ob podrti zadnji klopi v ID.7 Tourer nastane 1.714 litrov prostora, kar je 128 litrov več kot pri limuzini. Tudi ob dvignjenih naslonjalih zadnje klopi ima Tourer do police 73 litrov več prostora kot limuzina, natančneje 605 litrov. ID.7 Tourer bo na voljo izključno s petimi sedeži, opcije z dodatnim parom sedežev ni v načrtih.

ID.7 Tourer je enako dolg, širok, visok ter ima enako dolgo medosje kot limuzinski ID.7. Torej v dolžino meri 4.961 milimetrov, je 1.862 milimetrov širok in 1.563 milimetrov visok. Medosna razdalja meri 2.971 milimetrov. V prtljažnik se lahko spravi predmete do 1.075 milimetrov dolžine, ob podrti zadnji klopi pa vase sprejme do 1.948 milimetrov dolg predmet.


Karavanski Passat v dolžino meri 4.917 milimetrov, širok je 1.852 milimetrov  in visok 1.506 milimetrov. Medosna razdalja meri 2.814 milimetrov. Pri novem Passatu je prtljažni prostor zrasel za 40 litrov na 690 litrov. Ob podrti zadnji klopi se poveča na 1.920 litrov, kar je 140 litrov več kot prej.


Pred voznikom brez sprememb

Volkswagen ID7 Tourer avtomobilizem.com_8Pred voznikom v primerjavi z ID.7 ni sprememb. Na armaturni plošči je majhen digitalni zaslon, na katerem so prikazane le nujne informacije, kot so hitrost in opozorila. Veliko več podatkov voznika čaka na velikem projicirnem zaslonu. Slednji deluje s podporo umetne pameti in prikazuje tudi oddaljenost vozila spredaj, opozarja na stranske črte in podobno. Na sredini armaturne plošče je velik 15-palčni zaslon na dotik. Tako kot pri ID.7 sta tudi tukaj drsnika pod zaslonom osvetljena. Voznik preko njiju še vedno nastavlja temperaturo in glasnost multimedijske enote.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

5 komentarjev za "ID.7 Tourer, prvi Volkswagnov električni karavan"


Blinder
5 meseci 6 dni nazaj

Poimenovali so ID.7, ker če bi ga poimenovali Golf E-Variant, ne bi uspeli prepričat kupcev, da je to neki premium avto.

xxl
5 meseci 6 dni nazaj

Od kdaj pa je Golf premium?

Polo78
5 meseci 6 dni nazaj

Če že tako, potem Passat E-Variant, ID.7 je v rangu slednjega.

Blinder
5 meseci 6 dni nazaj

Glede kvalitete podvozja, udobja, natančnosti izdelave, kvalitete materialov je torej nekje v rangu Passata?

Polo78
5 meseci 5 dni nazaj

Glede na zunanje mere oz. gabarite je ID.7 najmanj rang Passata, nekateri ga celo vidijo kot naslednika upokojenega Phateona (segment E). Meni je še vedno tole bolj ekvivalent Passata, nekako tako kot je ID.3 ekvivalent Golfa. O kvaliteti in udobju pa upam na kak objektiven test, da bomo lahko potegnil vzporednico.

 
Alpine A290: zimski testi za poletno premiero
Volvo usklajuje poimenovanje modelov