Novice

Porsche še naprej odkriva električni Taycan

Po številnih draženjih, skicah, tehničnih pojasnilih in napovedih so nam Nemci zdaj postregli s prvimi fotografijami serijskega Taycana.

Kot je iz priloženih fotografij razvidno, gre pravzaprav samo za delčke avta in še ta je ovit v pisano folijo, ki prikriva zadnjih nekaj podrobnosti še za nekaj dni, tednov ali mesecev na milost in nemilost domišljije opazovalcev. Na srečo so fotografije bistveno večjih delov avta, kot smo vajeni pri podobnih objavah. Posledično si lahko ustvarimo že kar dober vtis o končni podobi avta, ki ostaja nezmotljivo Porsche.

Spredaj prepoznamo žarometa s po štirimi žarnicami LED za dnevne svetilke, na zadku pa širom celotnega avta razpotegnjen svetlobni trak med združenima svetilkama na vsakem koncu avta. Vrata bodo štiri, kot so bila pri konceptu Mission E, a bo zadnji par običajno vpet v tečaje na stebričku B in ne na stebričku C, kot jih je imela oblikovna študija. Za ugodno aerodinamiko, deloma pa tudi za sodobni videz, bodo kljuke vrat »potopljene« v pločevino kot pri aktualnem 911. Baterijsko-električni zasnovi pogona pritrjuje še na sprednjem levem blatniku razpoznaven pokrov priključnega mesta za polnjenje baterije.

Zagon proizvodnje je napovedan za letošnji september. Da se Porscheju ni bati pomanjkanja petičnih kupcev, pa razkriva podatek, da so v mesecih od odprtja knjige rezervacij zbrali že 20.000 vpisov.

Sprva bo Taycan samo limuzina, a so Nemci že potrdili, da se mu bo približno leto dni po začetku prodaje pridružila še različica s karavanskim zadkom. Ta bo premogla danes tako zelo iskano terensko naravo, vključno z nekoliko večjo oddaljenost od tal, ter “terenske” dodatke. Zelo jasno so tovrstno namero Nemci predstavili s konceptnim Mission E Cross Turismo pred letom dni.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Porsche.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Kia in Amazon skupno v ponudbo polnilnih postaj
Citroënov predstavitveni prostor v Ženevi prejel nagrado za kreativnost