Novice

Kratka animacija za slovo od legendarnega Hrošča

Kratek animirani film “The last mile” se ob zvokih pesmi Let it be poslavlja od modela, ki so ga pri Volkswagnu izdelovali več kot 80 let.

Sredi preteklega leta je Volkswagen, po več kot osmih desetletjih, skupno treh generacijah ter preko 20 milijonov izdelanih primerkih, zaključil s proizvodnjo legendarnega Hrošča. Že pred časom so potrdili, da nameravajo prenehati s proizvodnjo modela Beetle, kot se je imenoval v sklopu zadnjih dveh generacij. S kratkim, minuto in pol dolgim animiranim filmom, so počastili njegov obstoj, ki je zaznamoval mnogo generacij in postavljal smernice pop kulture številnih dekad. Za glasbeno podlago je poskrbela skupina Pro Musica Youth Chorus s svojo izvedbo pesmi Let it be skupine Beatles.

Film prikazuje življenjsko zgodbo dečka, ki je od zgodnjega otroštva do poznih let povezana in oblikovana s prisotnostjo Volkswagnovega hrošča, največji ljubitelji in poznavalci te legendarne avtomobilske klasike pa bodo v filmu opazili tudi nekaj podrobnosti iz prejšnjih oglaševalskih kampanj. Kljub temu, da je film namenjen slovesu od modela, ki je postal del zgodovine, pa ob zaključku pod motom »Kjer se ena cesta konča, se začne druga« Volkswagen nakaže začetek novega obdobja, ki se pričenja z novo grafično podobo in predstavitvijo družine električnih modelov, kmalu pa naj bi predstavili tudi novega športnega križanca Atlas Cross Sport.

Saad Chebab, podpredsednik marketinškega oddelka pri Volkswagnu, je ob tem poudaril, da je Hrošč eden od najbolj prepoznavnih modelov v zgodovini avtomobilizma, za primerno slovo od legende pa so uporabili način, ki naj bi bil tako vsestranski in dostopen, kot je bil sam avtomobil.

Animacija je bila predstavljena v času novoletnih praznovanj na trgu Times Square v New Yorku, kot del oddaje “Dick Clark’s New Year’s Rockin’ Eve” na kanalu ABC, kjer je znamka kot sponzor ob strani predstavila tudi nove smernice za prihodnost, vključno z novo grafično podobo.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog, Volkswagen. Foto in video: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Fordov patent ogromnega vetrobranskega stekla
Lamborghini Huracán Evo RWD z zadnjim pogonom