Novice

Lexus najavlja razkritje nove generacije modela RX

Prestižni športni terenec Lexus RX bo podrobneje predstavljen v začetku prihodnjega meseca.

Aktualna generacija modela Lexus RX je bila predstavljena v letu 2015, štiri leta zatem pa je bila deležna prenove, ki sicer ni prinesla bistvenih sprememb videza, so pa takrat Lexusovi inženirji več pozornosti posvetili določenim tehničnim izboljšavam.

Po besedah predstavnikov Lexusa je nova generacija modela RX doživela temeljito prenovo v skladu z zadnjimi oblikovalskimi smernicami znamke, a kljub temu naj bi se pri njegovi zasnovi držali predvsem principa evolucije. Predstavljena fotografija sprednjega dela nakazuje podobnost z lani razkrito novo generacijo modela NX, z ostreje izoblikovanimi sprednjimi žarometi in še bolj športno podobo.

Čeprav še ni uradne potrditve, naj bi bila notranjost deležna podobnih tehnologij, kot so jih namenili modelu NX in pred kratkim prenovljenemu UX, ki sta dobila novo generacijo Lexusovega informacijsko-multimedijskega sistema z 12,3-palčnim zaslonom na dotik. Verjetno lahko tudi v prihajajoči generaciji modela RX pričakujemo celotno paleto asistenčnih sistemov Lexus Safety System+ 2.5 (ADAS), ki bi lahko bila v skladu z zadnjimi smernicami znamke standardno na voljo v vseh različicah.

Kot smo pri modelih znamke Lexus že vajeni, bo tudi v prihajajočem modelu za pogon skrbel hibridni pogonski sklop. Čeprav podrobnosti zaenkrat še ne razkrivajo, pa lahko najverjetneje tudi na tem področju pričakujemo vrsto izboljšav.

Več podrobnosti o novem modelu Lexus RX lahko pričakujemo na digitalni premieri, ki bo 1. junija.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Lexus.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Osvežena podoba BMW serije 3
Nova partnerstva Renaulta z razvijalci vsebin