Novice

Lexus RZ bo novi električni križanec prestižne japonske znamke

Prestižna znamka pod okriljem Toyote je uradno predstavila prve obrise novega električnega športnega križanca.

Lexus RZ bo prvi Lexusov model, zasnovan na osnovi električne platforme e-TNGA, na kateri sta znamki Toyota in Subaru že predstavila modela bZ4X in Solterra. Kljub določenim skupnim točkam so pri Lexusu ubrali svojo pot in pri križancu RZ poskrbeli za svojevrsten prepoznaven videz.

Zunanjost novega električnega križanca je definirana z mehkejšimi linijami, ki se od sprednjega dela nadaljujejo nad kolesnimi loki in iztekajo v zadnjem delu. Glede na predstavljeno lahko sklepamo, da so pri Lexusu v primerjavi s Toyoto in Subarujem več pozornosti namenili udobju potnikov na zadnji klopi, kar nakazujejo nekoliko večja zadnja vrata. Videz novega križanca zaokrožajo zadnje luči, ki so s svetlobnim trakom pod napisom znamke povezane preko celotne širine zadka.

Pri Lexusu zaenkrat še ne razkrivajo podrobnosti pogonskih sklopov, ki bodo na voljo v novem modelu RZ. Najverjetneje produkcijska različica ne bo deležna zmogljivosti, predstavljene v konceptu LF-Z, ki ga poganja električni pogonski sklop s 536 KM in omogoča trisekundni pospešek iz mirovanja do 100 km/h. Kljub temu verjetno lahko v skladu z značajem znamke pričakujemo nekaj več zmogljivosti, kot so jo pri Toyoti namenili pred kratkim predstavljenemu modelu bZ4X.

Novi Lexus RZ naj bi prišel v prodajne salone proti koncu prihodnjega leta in se postavil ob bok konkurentom, kot so Tesla Model Y, Audi Q4 e-tron, Genesis GV60 in Mercedes-Benz EQC.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Lexus.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Toyotini načrti za prihodnost vključujejo uporabo baterij z elektrolitom v trdnem stanju
Razkrita nova hibridna Mazda2